Prima staţie de producere a energiei regenerabile din România, inaugurată la Filipeştii de Pădure

prima statie de producere a energiei electrice din surse regenerabileGenesis Biopartner a inaugurat, marţi, la Filipeştii de Pădure, în Prahova, prima staţie din România de producere a energiei regenerabile în cogenerare, din biogaz, investiţia de 5 milioane de euro fiind prima dintr-o serie de zece astfel de staţii care vor fi construite în următorii trei ani.
Consorţiul Genesis Biopartner, format din firma românească Baupartner şi din firma suedeză Vireo Energy a inaugurat, marţi, în comuna Filipeştii de Pădure din judeţul Prahova, prima staţie românească de producere a energiei regenerabile în cogenerare din biogaz.
Potrivit fondatorului Genesis Biopartner, Michael Dietrich, investiţia în această staţie a fost de 5 milioane de euro, fonduri proprii ale celor două firme, aportul firmei româneşti fiind de 40% din totalul investiţiei.
Conform lui Dietrich, staţia inaugurată marţi, care este prima de acest gen din România, are o putere de 1 MW pe oră energie electrică şi o capacitate de lucru de aproximativ 8.000 de ore pe an, ceea ce înseamnă că această staţie produce anual aproximativ 8.500 MW/h energie electrică. Capacitatea centralei este echivalentul a 1,2 MW/H energie termică a explicat Dietrich.

Leave a Reply

Your email address will not be published.