Prezent pentru câteva ceasuri în judeţul Dâmboviţa-Emil Boc a vizitat ferma de vaci melomane de la Conţeşti

Date:

Vizită cu ştaif la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Dâmboviţa. Nimeni altul decât primul-ministru al României, Emil Boc, a ţinut să vadă cu propriii ochi două obiective de investiţii de pe teritoriul comunei Conţeşti.

Cu Vivaldi la ureche, Boc i-a îndemnat pe fermieri să fie ceva mai optimişti

 

Însoţit de toată suflarea pedelistă a judeţului, în frunte cu şeful CJD – Florin Popescu, prefectul Iancu Caracota şi toţi parlamentarii democrat-liberali de Dâmboviţa, premierul a vizitat mai întâi ferma zootehnică Bredo Invest din Conţeştii de Sus. O fermă de vaci, dar nu orice fel de vaci, pentru că rumegătoarele de la Conţeşti sunt mari consumatoare de arii celebre. Mozart, Vivaldi sau Bach sunt doar câţiva dintre compozitorii pe care văcuţele îi audiază ca stimulent pentru o producţie cât mai mare de lapte. Emil Boc a vizitat la pas ferma melomană, întreţinându-se apoi preţ de câteva minute cu ţăranii veniţi de prin comună care cu problema lui. „Laptele nu se vinde“, „sistemele de irigaţii sunt la pământ“, „agricultorii mor de foame“ sunt doar câteva din păsurile înfăţişate premierului. Boc i-a ascultat răbdător pe toţi, le-a vorbit despre salvarea numită „proiecte pe bani europeni“ şi le-a promis că va acorda sprijin susţinut sectorului agricol.

Cât despre criză, şeful Executivului i-a mustrat pe cei care propovăduiesc apocaliptic vremuri groaznice, încurajând în felul acesta o atitudine pasivă de care România nu are nevoie: „Toţi aud peste tot, de la radio şi televizor, la discuţiile interpersonale, doar criză. Ea există, nu este produsul nostru intern, dar atitudinea de resemnare care, implicit, induce şi un comportament de pasivitate şi care nu este de cel mai bun augur“.

Primul ministru s-a întreţinut

cu tinerele speranţele

ale fotbalului din Conţeşti

 

De la vacile care ascultau plictisite „La primavera“, premierul a mers în centrul comunei Conţeşti pentru a vedea o bază sportivă model, finanţată cu bani guvernamentali. N-a putut sta locului şi a păşit pe gazonul tocmai irigat, schimbând câteva vorbe cu tinerele speranţe ale fotbalului din comună, care se aflau taman atunci la antrenament. A ţinut apoi un scurt discurs pedagogic despre avantajele pe care sportul le poate oferi: „Gândiţi-vă că un tânăr care este implicat în activităţi de sport nu este, prin consecinţă, implicat în activităţi de violenţă, găşti de cartier sau droguri. Gândiţi-vă ce înseamnă pentru un părinte să ştie că copilul lui este legitimat la un club sportiv şi îşi petrece timpul în mod util şi pentru el, şi pentru familie. Deci, luăm o povară şi de pe umerii familiei“, a declarat Emil Boc cu niţică pedanterie.

Sfârşitul vizitei de lucru în judeţul Dâmboviţa l-a găsit pe primul-ministru la Târgovişte, unde, în sala mare a Prefecturii, a participat la semnarea a trei contracte de finanţare cu fonduri europene a unor proiecte din domeniul infrastructurii, la Potlogi-Odobeşti, Răscăieţi şi Brăneşti.

Petruţ Dumitru

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...