Preşedinţia PSD Călăraşi, motiv de dispute între membrii filialei

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Joi, 29 aprilie, la sediul PSD, Valentin Deculescu, unul din candidaţii la funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Călăraşi, a organizat o conferinţă de presă pentru a dezminţi „zvonurile răutăcioase” la adresa sa cu privire la faptul că s-ar fi răzgândit să mai candideze. Aceasta, după ce tensiunile şi discuţiile interne din partid cu contracandidata sa Oana Mizil şi susţinătorii acesteia au atins cote alarmante.
Însoţit de o echipă de susţinători, în persoana lui Răzvan Meseşanu, Aurel Stan, primarul comunei Cuza-Vodă, Nicolae Cuţăr, viceprimarul municipiului Călăraşi, Nicolae Pandea, primarul comunei Ştefan Cel Mare şi Nicolae Ţifrea, Deculescu dar şi colegii săi de partid prezenţi la întâlnirea cu presa, au încercat să explice cum stau lucrurile. Pentru asta ar trebui să facem o scurtă incursiune, dând puţin timpul înapoi, să vedem de ce s-a ajuns de fapt aici.
Oana Niculescu Mizil şi Valentin Deculescu sunt cei doi candidaţi care se vor „bate“ pentru preşedinţia PSD Călăraşi la finele acestei luni.
Fiecare dintre cele două tabere a încercat în ultima perioadă să-şi atragă de partea sa susţinerea cât mai multor membri. Oana pe de-o parte, Deculescu de cealaltă parte. Aici trebuie precizat un lucru. Bătălia cea mare se duce îndeosebi în jurul celor 11 primari. De altfel, unul dintre cei 11 primari a venit cu ideea de a se găsi o cale de înţelegere pentru a pune capăt disputelor interne. Marţi, 27 aprilie, în localitatea Ileana, a avut loc „cina cea de taină“, întâlnire pe care a organizat-o Oana Mizil şi Virgil Diaconu. Hei, şi aici s-a luat decizia ca Valentin Deculescu să-şi retragă candidatura la preşedinţia PSD Călăraşi, dar în schimb să i se dea funcţia de prim-vicepreşedinte şi alte funcţii de vicepreşedinţi unor persoane din anturajul său. S-a căzut de acord, s-a întocmit o listă, care a fost transmisă secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, în aceeaşi seară, şi cu care a fost de acord, urmând ca a doua zi, miercuri, să se organizeze o conferinţă de presă comună în care să se anunţe hotărârea luată. Numai că, în aceeaşi seară, pe lista cu pricina apăreau cu totul alte persoane nominalizate decât fusese cu 24 de ore înainte. Astfel că, supărat nevoie mare, Valentin Deculescu a organizat o conferinţă de presă fulger pentru a explica de ce s-a răzgândit.
„Se pare că pentru unii sinceritatea nu este o cale de normalitate, este o cale în care în spate stau aranjamente, stau conspiraţii care m-au deranjat. În ultimul timp, s-au purtat anumite discuţii în legătură cu anumiţi oameni şi anumite principii. Mie mi se pare că discuţiile, într-o campanie de alegeri, sunt corecte şi sunt o cale de normalitate. În cadrul acestor discuţii am stabilit să facem o echipă iar la conducerea viitoare să ajungă oameni care au muncit pentru acest partid, care au probitate morală, care ştiu ce vor în viaţă şi care au dovedit ceva. Eu am spus că sunt de acord, că dacă ne vom înţelege, să renunţ la funcţia de preşedinte, pentru că pentru mine funcţia de preşedinte este mai puţin importantă decât principiul, decât ce vreau să fac pentru acest partid (…)“.
Tensiunile, şicanele şi chiar disputele din PSD Călăraşi sunt departe de a se fi încheiat. Oricum, urmează o perioadă destul de grea pentru cei doi candidaţi, rămâne de văzut şi este foarte interesant cum se va termina această poveste. În altă ordine de idei, dăm publicităţii lista care a fost aprobată de comun acord, la Ileana.
Oana Niculescu Mizil – (deputat de Bucureşti)- preşedinte, Valentin Deculescu – primvicepreşedinte, Virgil Diaconu – secretar executiv, Liviu Oltenacu – trezorier, vicepreşedinţi: Dumitru Boabeş (deputat-Olteniţa), Petre Ţone (Olteniţa), Ion Ştefan, Ion Samoilă, Emil Craiu, Sorin Vrăjitoru, Constantin Victor, Nicolae Ţifrea, Răzvan Meseşeanu (Călăraşi), Nicolae Pandea (primar-com. Ştefan cel Mare), Aneta Niţu (primar-com. Jegălia), Nicolae Râjnoveanu (primar-com. Roseţi), Dorel Dorobanţu (primar- oraş Fundulea), Alexandru Corneliu (primar- com. Ileana) şi Anghel Olteanu (primar-com.Unirea), Aurel Stan (primar-com. Cuza-Vodă) vor candida pentru funcţia de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali din PSD.
Marga Culea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie