Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, Ion Miloşioiu, suspendat în prezent din funcţie, deferit justiţiei

Data:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a judecătorului Ion Miloşioiu, preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, în prezent suspendat din funcţie, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

dna1

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri, 26 iunie,  AGERPRES, în acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Vişan Eftimie şi Gheorghe Doican, pentru cumpărare de influenţă, şi George Banu, pentru trafic de influenţă, toţi în stare de arest preventiv, şi Robert Anghel (fost Eftimie), aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, pentru cumpărare de influenţă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în 2 noiembrie 2010, inculpatul Miloşioiu, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui alt magistrat din cadrul aceleiaşi instanţe, a pretins, în mod injust, de la inculpaţii Anghel şi Eftimie (fraţi), suma de 6.000 de euro.
Ion Miloşioiu a pretins această sumă de bani prin intermediul inculpatului Banu pentru a interveni pe lângă un judecător care judeca dosarul penal privindu-l pe Robert Anghel, judecat în stare de arest preventiv pentru infracţiunea de înşelăciune, şi pentru a-l determina să dispună punerea în libertate a acestuia şi, în final, să dispună condamnarea cu suspendarea executării pedepsei.
În 7 noiembrie 2010, inculpatul Miloşioiu a primit de la inculpaţii Eftimie şi Anghel (acesta din urmă în mod indirect, prin fratele său), prin intermediul inculpaţilor Banu şi Doican, suma de 12.500 lei, echivalentul sumei de 3.000 euro, ca parte a sumei totale pretinse.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile deţinute de Gheorghe Doican şi asupra unor sume de bani aparţinând inculpaţilor George Banu şi Vişan Eftimie.
În 29 mai, Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor Banu, Eftimie şi Doican.
Pe data de 3 iunie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins cererea formulată de procurori, privind reţinerea şi arestarea preventivă a inculpatului Ion Miloşioiu.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Piteşti.

AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...