Preşedintele PSD Dâmboviţa, Ion Stan, îi pune în gardă pe partenerii de coaliţie-„Forţele politice din România pot da oricând o altă formulă de guvernare şi nu neapărat cu PD-L“

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Zvonurile şi ameninţările care mai de care mai fioroase cu privire la ruperea parteneriatului din PSD şi PD-L devin din ce în ce mai puţin probabile. Ba chiar riscă să devină derizorii şi asta pentru că nici una dintre cele două formaţiuni nu pare dispusă la o trecere pe băncile opoziţiei. Chiar dacă această „încăpăţânare“ înseamnă să se înjure şi să-şi dea reciproc peste picioare pân’ la prezidenţiale. Poate şi dincolo de ele.

„Şi-ar dori preşedintele Băsescu să plecăm de la guvernare, dar nu vom cădea în această capcană“

Dacă despre pedelişti nu existau prea multe semne de întrebare cu privire la ataşamentul faţă de scaunele pluşate de la Palatul Victoria, pare-se că şi social-democraţii au luat o decizie categorică: nu vor cu nici un chip să plece de la guvernare şi basta. Deşi nu trece săptămână în care să nu se plângă de partenerii de coaliţie, pesediştii nu iau în calcul plecarea de la „putere“. Fie şi numai pentru a nu-i da satisfacţie preşedintelui Traian Băsescu, cel care, consideră liderii PSD, şi-ar dori foarte mult o astfel de mutare:
„Partidul Social Democrat nu este dispus să iasă de la guvernare. Şi-ar dori preşedintele Băsescu să picăm în această capcană, ca să ne poată acuza că în plină criză noi dorim şi instabilitate politică în România. Ne pare rău, dar trebuie să-i spunem şefului statului că nu vom face această greşeală“, a declarat liderul social-democraţilor dâmboviţeni, Ion Stan.
Avertisment reluat: „Se poate guverna şi fără PD-L“

Mai mult decât atât, Stan le arată pisica oamenilor lui Boc, avertizându-i pe aceştia că se pot trezi oricând chiar ei cei îndepărtaţi din Executiv:
„Mai degrabă considerăm că forţele politice din România pot da oricând o altă formulă de guvernare şi nu neapărat cu PD-L. Nu s-au epuizat posibilităţile de formare a unei alianţe noi pentru un nou Guvern. Şi nu trebuie neapărat ca PD-L să rămână în Guvern până la calendele greceşti“, a punctat şeful PSD Dâmboviţa.
Liderul social-democrat „recidivează“ cu acest avertisment, după ce, imediat după alegerile europarlamentare anunţa, în premieră, posibilitatea creionării unei majorităţi guvernamentale din care să lipsească PD-L. „Ne gândim tot mai serios la schimbarea partenerului de guvernare“, declara atunci Ion Stan, mesajul fiind reluat acum, după Comitetul Executiv de la Turnu Măgurele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie