Preşedintele PNL Giurgiu a fost demis, lider interimar – Răducu Filipescu

Data:

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a anunţat luni că preşedintele PNL Giurgiu, împreună cu întreg Biroul teritorial, a fost demis prin decizia Delegaţiei Permanente a partidului, lider interimar al organizaţiei fiind numit Răducu Filipescu.

pnl

„Organizaţia Giurgiu, din cauza unei lipse de funcţionare a Biroului permanent teritorial, a solicitat acordarea unui vot de demitere a întregului Birou teritorial şi a preşedintelui de organizaţie, vot care a fost validat de decizia BPN, astfel încât preşedinte interimar la organizaţia Giurgiu este vicepreşedintele regional Răducu Filipescu, având mandat ca până la 29 iunie să organizeze alegeri”, a precizat Hellvig, într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Parlamentului după Delegaţia Permanentă.

El a adăugat că a existat o solicitare şi de la organizaţia Mehedinţi de excludere a trei persoane. Delegaţia Permanentă a acordat votul cu privire la cele trei persoane, care au fost deja excluse de organizaţia PNL Mehedinţi, a afirmat Hellvig.

Liberalii au mai decis luni organizarea conferinţelor teritoriale în judeţele Covasna şi Neamţ şi, de asemenea, completarea Biroului permanent teritorial interimar la Neamţ şi regulamentul de aplicare a Statutului prin care organizaţiile au la dispoziţie instrumentul prin care pot să aplice Statutul, iar Secretariatul general are capacitatea de a urmări implementarea deciziilor politice de la nivel naţional la nivel judeţean.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a spus că pe ordinea de zi a Delegaţiei Permanente au existat şi puncte care privesc excluderi din partid. La propunerea BPN, a fost aplicată această sancţiune unui număr de cinci persoane, printre care trei din organizaţia Mehedinţi – Adriana Bădănoiu – 147 voturi “pentru”, nouă “împotrivă” şi opt abţineri, Liviu Mazilu – 137 “pentru”, 11 “împotrivă” şi 16 abţineri, Romică Vâlcu – 144 “pentru”, nouă “împotrivă”, 11 abţineri.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi deputatul Diana Tuşa au fost excluşi în baza articolului 20, litera b, din Statutul partidului. Biroul politic central a propus sancţiunea excluderii, iar Delegaţia Permanentă a aprobat, votul fiind secret.

Pentru excluderea lui Andrei Chiliman au fost 139 voturi “pentru”, opt “împotrivă” şi 17 “nule”, iar pentru excluderea deputatului Diana Tuşa au fost 104 “pentru”, 41 “împotrivă” şi 19 voturi “nule”.

AGERPRES

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Luni se deschide porțiunea de autostradă dintre Glina și Vidra

Din 15 aprilie, începând cu ora 14:00, o nouă...

Un urs a fost observat în localitatea Ciolpani

Sâmbătă dimineață, locuitorii din Ciolpani și Snagov, au primit...