Presedintele CJ Ilfov a scapat de „corectie“ pentru buna… credinta

Presedintele CJ Ilfov a scapat de „corectie“ pentru buna… credinta

Pedelistul Cristache Radulescu, seful Consiliului Judetean Ilfov, a fost iertat de colegii din partid si a iesit imaculat din scandalul fondurilor europene, desi la un prim control facut de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Curtea de Conturi si Organismele intermediare POR, CJ-ul pe care-l conduce fusese gasit bun de plata a nu mai putin de 10 milioane de euro.

Problema de la Ilfov s-a rezolvat odata cu un al doilea control al ministerului, prin Directia Control si Verificare Utilizare Fonduri Comunitare, in care „corectiile“ initiale au fost anulate. Si Radulescu, dar si reprezentantii ministerului condus de Elena Udrea sustin ca s-a ajuns la aceasta situatie dupa ce la dosar au fost aduse documente justificative de la ANRMAP.

„Concluziile controlului Curtii de Conturi au fost niste aberatii, niste prostii. Nu s-a confirmat nimic. La al doilea control, am prezentat toate documentele de ANRMAP. Nu s-a confirmat nimic, nici corectie, nici nereguli“, a fost explicatia, pentru Gandul, a sefului CJ Ilfov, Cristache Radulescu.

Situatia de la Ilfov ar putea sa se repete si in cazul altor Consilii Judetene unde initial au fost semnalate nereguli. Teleormanul pesedistului Liviu Dragnea are toate sansele sa fie urmatorul pe lista.

„Legat de Ilfov, la Ilfov, ca si la Teleorman, spre exemplu, au fost situatii in care dupa primul control, autoritatile publice locale au facut dovada bunei-credinte, la Teleorman, cu o hotarare judecatoreasca, deci, exista o hotarare judecatoreasca care dadea dreptate autoritatii publice locale. Impotriva unei hotarari judecatoresti nu avem autoritate sa ne pronuntam, ca urmare, am tinut cont de acea hotarare judecatoreasca. La Ilfov, a fost sanctionat, cu corectie, Consiliul Judetean Ilfov, sau s-a propus sanctionarea, pe motiv ca nu avea voie sa foloseasca in achizitie procedura accelerata. Consiliul Judetean ne-a facut dovada ca a avut un raspuns si un aviz pozitiv al ANRMAP“, a declarat ministrul Elena Udrea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.