Preşedintele CJ Ilfov, Cristache Rădulescu:„Am înţeles importanţa colaborării dintre administraţie şi ONG-uri“

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

„Vrem să oferim condiţii de viaţă mai bune celor nevoiaşi, bătrânilor, bolnavilor, copiilor instituţionalizaţi“, a declarat, vineri, 19 iunie, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Cristache Rădulescu, cu ocazia ceremoniei de deschidere a lucrărilor celei de-a XV-a Convenţii Naţionale a Asociaţiei Internaţionale a Cluburilor Lions District 124 România.
Potrivit lui Rădulescu, pentru realizarea acestui important obiectiv au fost întocmite proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de peste 4 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea şi dotarea Centrelor de la Domneşti, Periş, Săftica şi Bălăceanca.
Preşedintele CJ Ilfov i-a felicitat pe cei prezenţi pentru acţiunile umanitare deosebite realizate în cadrul organizaţiei, în toată lumea, şi pentru modul în care membrii Cluburilor Lions se implică în viaţa comunităţii şi în ajutorarea celor nevoiaşi. Totodată, el le-a mulţumit membrilor celor 50 de Cluburi Lions din România pentru activitatea pe care o depun şi pentru modul activ în care se implică în rezolvarea problemelor celor săraci şi bolnavi, „ale oamenilor pe care soarta nu i-a favorizat şi care au nevoie de o mână de ajutor“.
„Cu toţii ştim că în România, din păcate, procentul persoanelor defavorizate este mare şi de aceea orice mână de ajutor este binevenită. Primul articol al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului proclamă: . Acest articol constituie fundamentul libertăţii şi dreptăţii în lume. Şi persoanele defavorizate, cele cu dizabilităţi, bătrâni sau copii au aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi cetăţeni. De aceea este important ca noi toţi – administraţie publică, organizaţii neguvernamentale, întreaga societate civilă, să fim alături de ei, să le oferim condiţii de viaţă mai bune şi să-i ajutăm să se integreze cât mai repede şi mai bine în societate“, a subliniat preşedintele CJ Ilfov.
El şi-a exprimat disponibilitatea de a susţine organizaţiile neguvernamentale în demersurile pe care le întreprind în acţiunile lor şi a pledat pentru o cât mai strânsă colaborare între acestea şi autorităţile locale.
„În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, dar şi ca om politic, am înţeles importanţa colaborării dintre administraţie şi organizaţiile neguvernamentale, în beneficiul oamenilor nevoiaşi, al celor care au o nevoie reală de ajutor. Uniţi de aceleaşi sentimente de compasiune pentru cei defavorizaţi de soartă, împreună putem reuşi să le oferim acestor oameni o viaţă mai bună. Vreau să vă asigur de sprijinul meu în tot ceea ce veţi dori să faceţi şi vă promit că uşa mea va este deschisă în orice moment“, le-a transmis celor prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.
Cea de-a XV-a Convenţie naţională a Asociaţiei Internaţionale a Cluburilor Lions District 124 România s-a desfăşurat la Snagov, vineri, 19 respectiv sâmbătă, 20 iunie, la Centrul Olimpic Sydney 2000.
Cei peste 100 de participanţi din toată ţara s-au reunit pentru lucrările anuale ale Convenţiei, care stabileşte prin vot noua conducere a asociaţiei.
Printre invitaţii străini, lideri Lions la nivel mondial, se numără preşedintele International Jimmy Ross din SUA, directorul International Salim Moussan din Liban şi din partea Districtului francez 103 SE Guvernatorul Claude Noel, Vice Guvernatorul Marc Melguen şi Past Guvernatorul Claudette Cornet.
Lions Club International este cel mai mare ONG care activează în serviciul comunităţii, având peste 1.300.000 de membri din 202 ţări, fiind singura organizaţie de tip service din lume acreditată ONU.
Fondată în 1917 în SUA, reţeaua de cluburi Lions s-a extins în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial, în România primele cluburi apărând imediat după 1990.
În prezent există peste 50 de cluburi Lions în toată ţara, reunite la nivel naţional sub numele de Asociaţia Cluburilor Lions District 124 România.
(Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Interpolul îl caută pe un proxenet care a traficat o minoră prin metoda „Loverboy” după ce a convins-o că e gravidă

În urma unui proces pentru trafic de minori, un bărbat din Pitești a fugit din România. Acesta a fost...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img