Preşedintele CJ Brăila: Încercăm să ne facem o direcţie de sănătate judeţeană

Cele mai citite

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat că face demersuri, împreună cu primarul de Brăila, Aurel Simionescu, să înfiinţeze o direcţie de sănătate judeţeană, în contextul în care spitalele au fost preluate în administrare locală.
„Am discutat deja cu domnul primar şi încercăm să ne facem o direcţie de sănătate judeţeană. Avem clădirea de pe Buzăului, este pregătită, vom pune banii pentru finanţare şi aşa vom avea un sistem medical unitar. Cei de la actualul DSP, pe lângă faptul că nu ne ajută, mai trebuie să le şi suport atitudinea antiprogres şi antidotare“, a declarat Stancu.
Preşedintele CJ Brăila s-a arătat supărat pe Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru faptul că pune presiune pe Spitalul Judeţean de Urgenţă, ameninţând cu ridicarea autorizaţiei de funcţionare şi oprirea activităţii în spital.
„Avem astăzi o monitorizare extremă din partea DSP, care a ajuns inclusiv până la minister. Cei de la DSP fac fel de fel de presiuni şi ne ameninţă cu ridicarea autorizaţiei şi cu oprirea activităţii în spital. Nu înţeleg în ce calitate fac ei asta, pentru că acum spitalele sunt la judeţ. Au o problemă cu Ambulatoriul pe care îl construim, ca şi când poţi să faci ambulatoriu nelucrând la imobilul respectiv“, a spus Stancu.
Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Ion Rotaru, este de părere că atribuţiile şi competenţele DSP trebuie regândite şi reaşezate în noul context al reformei făcute în sănătate.
„Rolul DSP ar trebui să fie acela de a coordona anumite lucruri care ţin de programele naţionale, care ţin de zonele pe care le gestionează ministerul şi mai puţin de ceea ce ar trebui să facă autorităţile locale. De asemenea, trebuie să li se dea autorităţilor locale posibilitatea să pună ceva în loc, pentru că nu poţi să reduci numărul de locuri în spital, finanţarea, numărul de internări, fără să vii cu zona de ambulatoriu“, a precizat Rotaru.

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ