Presedintele Camerei de Comert Calarasi, Marian Dragan, sprijina actiunile Clubului de Afaceri Oltenita

Data:

Presedintele Camerei de Comert Calarasi, Marian Dragan
Presedintele Camerei de Comert Calarasi, Marian Dragan

In editia trecuta a saptamanalului nostru, informam cititorii despre infiintarea Clubului de Afaceri din Oltenita. Despre acest club specificam ca este o raza de speranta pentru cetatenii municipiului Oltenita, chiar daca rezultatele activitatii sale se vor vedea in timp. Clubul de Afaceri Oltenita, organizatie non-guvernamentala, are in componenta sa oameni din toate domeniile de activitate, incepand de la oameni de afaceri, juristi, bugetari si terminand cu liberi profesionisti. Are 20 de membri, cu media de varsta de 32 de ani, asadar oameni tineri, hotarati sa schimbe in bine fata municipiului Oltenita. Si aici ne referim la actiunile care vor duce la crearea de noi locuri de munca pentru cetatenii orasului, care in ultimii 21 de ani au fost vaduviti de un loc de munca, somajul atingand cel mai mare nivel in ultima perioada din cauza falimentarii fabricilor care sustineau economia orasului cu mii de locuri de munca.

In urma lor a ramas un mare cimitir economic, fapt care a motivat plecarea celor mai multi oameni la munca in afara tarii, in timp ce prea putini au mai gasit de lucru in orasele limitrofe Oltenitei. Iata de ce telul membrilor Clubului de Afaceri Oltenita este atragerea de investitori pentru crearea de noi locuri de munca.

Potrivit presedintelui Clubului, Petre Leonard, „suntem tineri, media de varsta a membrilor este de 32 de ani, impartasim aceleasi valori, iar unul din scopurile pe care le avem este ideea intrajutorarii dintre noi. De altfel, aceasta este si ideea primordiala. Noi ne aflam acum intr-o perioada critica din punct de vedere economic si nu le putem trece decat fiind uniti. In alta ordine de idei, orasul nostru nu are o infrastructura culturala, nu avem infrastructura economica, iar de cea sociala… ce sa mai vorbim. Si totul pleaca de la bani. Si cum facem rost de bani? Exact ce spuneam mai devreme, atragerea de investitori care vor crea locurile de munca necesare oltenitenilor. Creand acele locuri de munca, se vor plati taxe si impozite mai mici si de la multi, si asta aduce mai multi bani la bugetul local. Atunci vor fi destui bani sa se faca si infrastructura economica si culturala. Se va reface baza sportiva care a fost lasata in paragina. Este pacat ca tinerii au plecat sa munceasca in strainatate. Binele nostru este si binele comunitatii“.

Conducerea Clubului de Afaceri Oltenita a dorit sa prezinte planul de activitati presedintelui Camerei de Comert, Marian Dragan. Astfel, joi, 10 martie, Marian Dragan a onorat invitatia facuta de conducerea Clubului, declarandu-se incantat de primirea facuta. Presedintele Clubului, Petre Leonard, l-a informat pe Marian Dragan asupra planului de actiuni pe care clubul il are in vedere si i-a prezentat pe membrii clubului prezenti la intalnire. Marian Dragan s-a aratat interesat de planul de proiecte a clubului si i-a asigurat de intregul sau sprijin in realizarea acestora. Conform declaratiilor sale, municipiul Oltenita este un oras important in economia judetului si este un mare pacat faptul ca nu exista un real interes in atragerea de investitori pentru reabilitarea platformei industriale a orasului. Acest lucru, care a dus la degradarea nivelului de trai al cetatenilor municipiului, poate fi imbunatatit prin punerea in aplicare a planului de actiuni al Clubului de Afaceri Oltenita, plan in care Marian Dragan este foarte hotarat sa se implice.

„Trebuie sa ne intalnim saptamana viitoare, de data aceasta la sediul Camerei de Comert Calarasi, pentru a pune la punct o strategie de aplicare a planului de actiuni. Este cazul sa stabilim o strategie comuna pentru dezvoltarea municipiului Oltenita. Va pot da exemplu, relatiile pe care le am cu oameni de afaceri din Bulgaria. Firmele se implica in lucrari cu statul si si-au reglementat partea de investitii catre acesta. Impreuna putem combate abuzul si ne vom implica, prin punerea in practica a planului de actiuni, in imbunatatirea calitatii vietii cetateanului. Va dau tot concursul si tot sprijinul meu in realizarea proiectelor dumneavoastra“, a declarat, la sfarsitul intalnirii, Marian Dragan.

Mihaela Ionita

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL