Prescolarii de la Gradinita Helikon au „facut cunostinta“ cu un caine-politist

Cele mai citite

Copiii de la la Scoala si Gradinita „Helikon“ au avut o vizita speciala - un caine politist
Copiii de la la Scoala si Gradinita „Helikon“ au avut o vizita speciala - un caine politist

Prin grija politistilor de prevenire a criminalitatii, dorinta copiilor de la scoala si gradinita „Helikon“ de a vedea in actiune un caine politist s-a indeplinit, saptamana trecuta.

Astfel, scolarii, prescolarii si cadrele didactice au fost incantati de usurinta cu care cainele politist asculta si executa intocmai comenzile primite de la politistul criminalist.

Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii au prezentat in ce consta activitatea cainelui-politist si importanta pe care o au aceste animale in munca de politie.

Micutii curiosi au stat de vorba cu oamenii legii, au pus intrebari si le-au demonstrat ca stiu cu ce se ocupa un politist. Au privit cu atentie obiectele din dotarea politistilor si au aflat in ce cazuri se folosesc fiecare, iar la final li s-a facut o demonstratie despre modul cum se amprenteaza un infractor.

Cainele politist a facut o demonstratie in fata micutilor
Cainele politist a facut o demonstratie in fata micutilor

Politistii de prevenire au raspuns apoi intrebarilor adresate de copii, acestia dorind sa afle ce se intampla cu raufacatorii dupa ce au fost prinsi si, in general, cat mai multe despre activitatea oamenilor legii, primind si recomandari cu caracter preventiv. Incantarea a fost atat de mare in randul piticilor, incat si-au exprimat dorinta de a se reintalni cu politistii la astfel de actiuni.

Marga Nicolae

 

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ