Premierii României şi Franţei au testat noul model Renault la Titu

Date:

Premierii Romaniei si Frantei au testat noul model Renault la TituPremierul Victor Ponta şi prim-ministrul francez Jean-Marc Ayrault au testat, la Titu, un prototip al automobilului electric Renault ZOE, maşina fiind condusă de oficialul francez, iar Victor Ponta, ocupând locul din dreapta şoferului.
Cei doi oficiali au testat maşina după ce au vizitat vineri, 11 iulie, Centrul Tehnic Renault Titu, care are ca misiune testarea autovehiculelor concepute de birourile de proiectare Renault din Bucureşti şi din întreaga lume. Premierul Ponta a apreciat calitatea maşinilor produse de Renault şi a menţionat în special rezistenţa automobilului Logan.
Directorul general Renault România, Jerome Olive, le-a spus celor doi premieri că acest loc ilustrează cel mai bine parteneriatul între două companii, Renault şi Dacia, şi între două ţări, Franţa şi România.
„Acest parteneriat a început acum 40 de ani şi se dezvoltă acum adaptându-se necesităţilor“, a punctat Jerome Olive.
De asemenea, Victor Ponta a mai declarat că şi companiile private ar putea să primească subvenţii, sub forma unui bonus, la achiziţionarea unei maşini electrice, astfel încât acestea să fie încurajate să îşi înlocuiască flota auto cu autovehicule nepoluante.
Acest lucru ar însemna o politică eficientă de protejare a mediului şi reducere a consumului de carburant, în condiţiile în care prin Programul „Rabla“, de casare a maşinilor uzate, statul acordă un bonus de 2.500 euro la achiziţionarea unei maşini electrice. Renault Technologie Roumanie a deschis în septembrie 2010 Centrul Tehnic de Testări Auto de la Titu, amplasat pe o suprafaţă de 350 hectare, cu o investiţie de 166 milioane euro. În cadrul centrului sunt realizate încercări pe vehicule şi componente mecanice ale grupului francez Renault.
Unitatea de la Titu cuprinde 100 de bancuri de încercări care simulează condiţii de funcţionare extreme, precum rezistenţa la frig, expunerea la soare sau condiţii de ploaie. Pentru a analiza comportamentul vehiculelor, centrul este dotat cu zece tipuri de piste, desfăşurate pe o lungime totală de 32 kilometri. Jean-Marc Ayrault a efectuat o vizită de două zile în România la invitaţia omologului român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...