Premiera la Teatrul Municipal Targoviste cu spectacolul Zece negri mititei, in regia lui Eugen Gyemant

Cele mai citite

Echipa Teatrului Municipal Târgovişte prezinta sâmbătă, 24 noiembrie 2012, de la ora 19.00, premiera spectacolului Zece negri mititei, de Agatha Christie, în regia lui Eugen Gyemant. Scenografia şi afişul sunt semnate de Tudor Prodan.

„Zece Negri Mititei este o comedie neagră despre plăcerea secretă de a ne imagina victimele aflate în centrul atenției unui ucigaș misterios, atent și grijuliu, care-și cultivă crimele ca pe cele mai fragile și delicate plante carnivore. Zece cetățeni respectabili sunt invitați să participe la un joc de societate, pe o insulă pustie din nord, unde singura construcție este o casă luxoasă și stranie, în care vor muri fiecare, rând pe rând, până când nu va mai rămâne nici unul”. Eugen Gyemant.

Eugen Gyemant este unul dintre regizorii de succes ai tinerei generaţii. În ultimii patru ani, a regizat mai multe spectacole remarcate de public, dar mai ales de criticii de specialitate: Tinereţe fără Bătrâneţe şi Viaţă fără de Moarte după un scenariu de Filip Columbeanu, Julius Caesar de William Shakespeare, Viţelul de aur de Ilf şi Petrov, Oleanna de David Mamet, Priveşte înapoi cu mânie de John Osborne.

Pentru spectacolul Bullets over Lipscani după Woody Allen, regizat în 2011, a primit premiul pentru cel mai bun regizor la Maratonul Internaţional al Teatrului Independent Bucharest Fringe 2012, iar Deşteptarea primăverii de Frank Wedekind, a fost selecţionat în Festivalul Naţional de Teatru 2008.

Scenograf de teatru şi film şi designer, Tudor Prodan a colaborat cu regizorii Mihai Măniuţiu, Vlad Zamfirescu şi Ryan Whinnem. După realizarea scenografiei spectacolelor Viţelul de aur de Ilf si Petrov, Tinereţe fără Bătrâneţe şi Viaţă fără de Moarte şi Julius Caesar de William Shakespeare, regizate de Eugen Gyemant, Tudor Prodan colaborează din nou cu acesta pentru producţia de la Târgovişte.

Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Marin Grigore, Cosmina Lirca, Antonia Ionescu, Cătălin Babliuc, Maria Nicola, Corneliu Jipa, Ştefan Ştefănescu, Ana-Maria Oglindă, Radu Câmpean şi Mircea Silaghi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie