Prefectul si presedintele CJ Calarasi solicita bani la Ministerul Administratiei pentru continuarea lucrarilor la Palatul Administrativ

Data:

Prefectul George Iacob si presedintele CJ, George Raducu Filipescu au solicitat ministrului Administratiei peste sase milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la Palatul Administrativ din municipiul Calarasi.
„Ieri impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, domnul Raducu Filipescu ne-am deplasat la Ministerul Administratiei si Internelor. Am avut o audienta la domnul Victor Paul Dobre in vederea obtinerii unei sume necesara fiind pentru continuarea realizarii Palatului Administrativ Calarasi, o cladire emblematica a judetului si nu numai. Domnul ministru delegat pentru Administratie ne-a primit si ne-a promis ca va face tot posibilul pentru a se obtine aceasta finantare. Suma care impreuna cu presedintele Consiliului Judetean am solicitat-o pentru continuarea lucrarilor a fost si este de 6.300.000 lei”, a declarat joi, pentru AGERPRES, prefectul judetului Calarasi, George Iacob.
La sfarsitul anului 2008, a fost inaugurata Aripa de Sud a Palatului Administrativ –  corpul de cladire reabilitat al Prefecturii Judetului Calarasi. Lucrarea a fost executata in cadrul Proiectului „Consolidare si Restaurare Palat Administrativ al Judetului Calarasi” inclus in Programul de Consolidare a Cladirilor Publice – Diminuarea Riscurilor in cazul Producerii Calamitatilor Naturale si Pregatirea pentru Situatii de Urgenta – Componenta B: Reducerea Riscului Seismic.
Cladirea Institutiei Prefectului – Judetul Calarasi, figureaza pe Lista Monumentelor Istorice din judetul Calarasi. Finantarea lucrarilor de consolidare si restaurare a fost asigurata de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, gestionarea fondurilor revenind Consiliului Judetean Calarasi. Din cauza fondurilor insuficiente o buna perioada de timp lucrarile de consolidare si reabilitare a Palatului Administrativ din Calarasi au stagnat.
„Cu siguranta momentul in care vom avea certitudinea si publicarea hotararii in Monitorul Oficial toti calarasenii ne vom bucura pentru aceasta reusita”, a mai spus George Iacob.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...