Prefectul, nemultumit ca autoritatile locale nu s-au implicat suficient in deschiderea in bune conditii a anului scolar

Cele mai citite

Aproape 300 de unitati de invatamant din judetul Buzau, dintre cele 786 existente, nu sunt autorizate sanitar, iar peste 10% din scoli au spatii improprii de pastrare si distribuire a produselor alimentare din programul „Cornul si laptele“.
„Cele mai multe unitati scolare nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar din cauza instalatiilor sanitare si de alimentare cu apa. Sunt dotari care nu necesita sume prea mari, puteau sa se rezolve pe plan local, dar la nivelul multor unitati administrativ-teritoriale nu s-a miscat absolut nimic in ultimul an“, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, prefectul judetului Buzau, Paul Beganu.
Potrivit acestuia, in perioada septembrie 2010 – august 2011, autoritatile judetene au efectuat peste 200 de controale si au aplicat amenzi in valoare de 65.000 de lei, dar multe dintre deficientele constatate nu au fost remediate.
„In perioada septembrie 2010 – august 2011, au fost autorizate 105 unitati de invatamant, iar daca ritmul se pastreaza in doi – trei ani toate unitatile de invatamant din judetul Buzau ar putea sa primeasca autorizatii sanitare de functionare“, a sustinut Beganu.
De asemenea, el s-a aratat nemultumit si de conditiile de depozitare a produselor din programul „Cornul si laptele“. „In peste 10% din unitatile scolare, controalele Inspectiei Sanitare au descoperit existenta unor locuri amenajate necorespunzator, a unor spatii improprii de depozitare, cu pericol de mucegai, in localitati precum Cernatesti, Chiojdu, Catina, Scutelnici, Sahateni, Viperesti, Cislau, Beceni, Galbinasi, Canesti, deficiente care trebuie rezolvate in aceasta saptamana sau in maximum 10 zile“, a precizat prefectul judetului Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie