Prefectul judetului Prahova doreste infiintarea unei comisii pentru analizarea activitatii de deszapezire pe drumurile judetene

Data:

Prefectul judetului Prahova, Adrian Dobre, a anuntat, marti, in cadrul sedintei Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), ca doreste infiintarea unei comisii care sa analizeze modul in care s-a efectuat deszapezirea pe drumurile judetene, in contextul in care peste 20 de astfel de artere erau blocate la inceputul zilei.
„Pe drumurile judetene se putea actiona. Este adevarat ca azi noapte a nins, dar nu a fost viscol. In acest context, voi solicita constituirea unei comisii care sa verifice contractele de deszapezire incheiate la nivelul Consiliului Judetean Prahova. Trebuie vazut daca s-a respectat ordinul 525/2005 in ceea ce priveste conditiile minime obligatorii pe care trebuie sa le indeplineasca o societate care vrea sa presteze astfel de servicii, si aici ma refer la numarul si tipul de masini, la personal, la caietele de sarcini – daca au prevazut aceste conditii – si la modul in care aceste societati si-au facut treaba in teritoriu- intocmirea documentelor, cheltuirea banilor si gestionarea situatiei’, a afirmat prefectul de Prahova.
Subliniind ca, marti dimineata, 25 de drumuri judetene erau blocate, iar accesul in localitati precum Boldesti Gradistea, Salciile, Baba Ana sau Colceag nu era posibil, Adrian Dobre a aratat ca la Prefectura au fost primite foarte multe sesizari din partea unor primari potrivit carora pe unele artere nu ar fi intervenit niciun utilaj de deszapezire, iar pe altele desazpezirea a fost facuta cu utilaje proprii.
De asemenea, subprefectul Gabriel Hornoiu a apreciat ca este „evident“ ca firmele responsabile cu deszapezirea drumurilor judetene nu au avut „materialele si forta necesare pentru a face fata situatiei“.
„Coordonarea pe acest segment a fost una modesta. Drumarii erau departe de zonele in care ne spuneau noua ca sunt, ne abureau… Am avut situatii in care ne anuntau ca nu pot sa treaca pe anumite drumuri din cauza masinilor inzapezite, care de fapt nu existau. (…) Domnii de pe la firme mint atunci cand le convine“, a conchis Hornoiu.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Adrian Semcu, a precizat ca, din punctul sau de vedere, Prahova nu a avut probleme din cauza drumurilor asa cum s-a intamplat in alte judete, iar constituirea unei astfel de comisii nu ar fi necesara.
„Nu cred ca este cazul sa discutam despre infiintarea unei astfel de comisii dupa ce s-a muncit din greu. Utilajele ar fi lucrat degeaba, nici normativele nu prevad interventia pe timp de vijelie. Aceasta problema se putea rezolva colegial, daca existau nemultumiri majore. Am avut situatii in care primarii voiau sa intram cu utilajele pe drumurile comunale. (…) Ne-am facut treaba pana acum asa cum s-a putut“, a spus Semcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...