Prefectul județului Olt, vindecat de COVID, a donat sânge pentru prelevarea de plasmă

Prefectul județului Olt, vindecat de COVID, a donat sânge pentru prelevarea de plasmă

În data de 12 iulie 2020, prefectul Florin Homorean a fost confirmat ca fiind infectat cu SARS-CoV-2 și tot atunci a şi fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. După zece zile petrecute ca asimptomatic în spitalul slătinean, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid și de aceea a fost transferat la Spitalul Colentina din Bucureşti. A fost externat pe 29 iulie și a stat apoi în izolare până pe 4 august.

Iar astăzi, 17 august 2020, Florin Homorean s-a prezentat luni la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Slatina pentru a dona sânge în vederea prelevării de plasmă autoimună.
Prefectul a declarat că a dorit să doneze plasmă încă de la externarea din spital, însă i s-a explicat că trebuie stabilită perioada optimă, astfel încât titrul de anticorpi să fie mare.

„Aveam în intenţie să fac acest lucru încă de când am ieşit din spital, am aşteptat ca timpul să decidă dacă este perioada propice sau nu, am predat toate informaţiile necesare Centrului de Transfuzii Sanguine din Slatina şi am fost programat pentru astăzi, pentru donare de sânge“, a declarat prefectul, explicând că procedura nu este deloc complicată.

„Până acum nu a fost dificil nimic în toată procedura, am completat mai multe chestionare legate de starea de sănătate, data când am ieşit din spital şi data când am fost testat negativ, un test în ceea ce priveşte glicemia şi alte teste de sânge, este o procedură foarte simplă, foarte uşor de îndeplinit de către toţi cei care doresc să doneze sânge“, a mai spus prefectul, îndemnându-i pe pacienţii vindecaţi de COVID-19 să se alăture celor care dau o şansă în plus pacienţilor afectaţi de forma gravă a acestei boli noi.

„Îi invit, îi rog, de fapt, să vină să doneze sânge în vederea prelevării de plasmă, pentru că încărcarea spitalelor cu pacienţi de COVID este destul de mare, aţi văzut, numărul celor care se găsesc zilnic la ATI din cauza COVID este din ce în ce mai mare, fapt pentru care donarea de sânge în vederea prelevării de plasmă, pentru a oferi un tratament alternativ acestei boli, este foarte importantă. Este un gest de importanţă socială care poate duce la salvarea multor vieţi. Tratamentul acesta alternativ este foarte necesar“, a mai spus prefectul Florin Homorean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.