Prefectul face ordine în circulaţia rutieră din zona Barajului Dridu

Cele mai citite

Prefectul judeţului Ialomiţa, Mădălin Teculescu, a „ordonat” recent un control pentru a vedea dacă restricţiile impuse autovehiculelor de mare tonaj pe coronamentul Barajului Dridu, în perioada de realizare a lucrărilor de punere în siguranţă a respectivei acumulări, sunt respectate.

Deşi aceste restricţionări s-au stabilit pe la mijlocul lunii noiembrie 2010, iar acordul administratorului DJ 101, respectiv Consiliul Judeţean Ialomiţa, şi avizul IPJ au fost emise la scurt timp, indicatoarele de restricţionare a circulaţiei au apărut cu întârziere, abia la începutul lunii aprilie 2011.

În aceste condiţii, s-a constatat că traficul greu a crescut simţitor pe coronamentul barajului, existând riscuri atât pentru conducătorii auto cât şi pentru siguranţa lucrărilor aflate în derulare.

După amplasarea indicatoarelor, poliţiştii din Dridu au efectuat două acţiuni de verificare, aplicând în două zile doar două amenzi, în cuantum de 402 lei fiecare.

Acum, colectivul de control a fost format din reprezentanţi ai Biroului Rutier Urziceni, Formaţiei Barajului Dridu, ai Instituţiei Prefectului şi lucrători ai Postului de Poliţie Dridu.

În cele două zile de supraveghere şi control a circulaţiei pe barajul Dridu, s-au constatat mai multe abateri de la legislaţia rutieră, aplicându-se 10 amenzi, dintre care opt în cuantum de 402 lei fiecare, pentru depăşirea tonajului, două în cuantum de 201 lei fiecare şi două puncte penalizare tot pentru depăşirea tonajului şi două avertismente.

Pe parcursul controlului au existat şi „victime” colaterale, fiind aplicate amenzi pentru transportul unei taurine fără documente de însoţire, dar şi pentru lipsa documentelor mijlocului de transport, în valoare totală de 1.200 lei. De asemenea, a fost aplicată o sancţiune cu amendă de 402 lei pentru un conducător auto care nu avea documente de identitate, o sancţiune cu amendă de 537 lei pentru lipsa documentelor de transport şi o sancţiune cu amendă de 402 lei pentru că certificatul de înmatriculare nu corespundea cu starea maşinii.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, acţiunea şi-a atins scopul, prin numărul relativ mare de sancţiuni aplicate într-o perioadă scurtă de timp, organele de poliţie efectuând şi acţiuni de îndrumare, în special pentru conducătorii auto care tranzitau prima dată acest traseu.

„Apreciem că indicatoarele rutiere de restricţie sunt bine amplasate, oferind alternative participanţilor la trafic. Apreciem, totodată, că indicatoarele au fost montate cu întârziere faţă de data la care s-au obţinut avizele şi acordurile, fapt pentru care s-a constatat escaladarea traficului greu pe acest baraj”, susţin aceştia.

În plus, reprezentantanţii colectivului de control consideră că ar fi indicată şi oportună amplasarea unor bannere de avertizare privind restricţionarea circulaţiei din zonă, cu precizări clare privind rutele ocolitoare, dar şi desfăşurarea unor acţiuni similare, dar pe timp de noapte, cu forţe sporite de poliţie şi însoţite de jandarmi.

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ