Prefectul Doru Ioan Tărăcilă, la momentul primului bilanţ

Date:

Prefectul Doru Ioan Tărăcilă şi-a prezentat, în cadrul celei mai recente conferinţe de presă, bilanţul primelor 100 de zile de activitate, de la instalarea oficială. Vom reda în rândurile de mai jos doar câteva dintre multele acţiuni pe care, în doar 100 de zile, prefectul judeţului împreună cu echipa pe care o coordonează le-a realizat sau sunt în curs de de a fi realizate.

„Împreună cu echipa mea din cadrul Instituţiei Prefectului, cu cei doi subprefecţi, Enciu Niculae şi Muşat Emil şi prin implicarea cu profesionalism şi seriozitate a salariaţilor instituţiei, am realizat, de la data numirii – 17 aprilie 2009, o serie de activităţi cu efecte pozitive asupra călărăşenilor. După ce am stabilit potrivit legislaţiei în vigoare atribuţiile celor doi subprefecţi, în funcţie de formaţia profesională pe care o are fiecare dintre ei, am început o evaluare a modului de organizare şi desfăşurare a activităţii tuturor departamentelor din cadrul instituţiei, evaluare în urma căreia am putut să ne cunoaştem şi să creionăm câteva concluzii. Am identificat problemele de maximă prioritate stabilind respectarea principiului operativităţii, am stabilit împreună principiul de lucru pe care ni-l dorim şi anume acela legat de relaţia funcţională între conducător şi o structură funcţională a aparatului şi nu între conducător şi un angajat sau altul. Înainte de a vă informa despre activitatea desfăşurată pe fiecare departament din cadrul Instituţiei Prefectului, precizez că în prima lună de la numire, am participat la instalarea oficială în funcţiile de conducere a directorilor coordonatori şi directorilor coordonatori adjuncţi din cadrul serviciilor publice deconcentrate ale judeţului Călăraşi. Trebuie să menţionez, de asemenea, colaborarea bună şi eficientă cu primarii din judeţ. În întâlnirile noastre, precum şi la şedinţele colegiului prefectural, primarii ridică probleme deosebite cu care se confruntă la nivelul comunelor, vin cu idei noi, combat propuneri considerate ineficiente, dovadă că sunt, într-adevăr, preocupaţi de soarta oamenilor. Consider că pot să mă bazez pe sprijinul tuturor, pentru că primăriile se ocupă în primul rând de cetăţeni. Iar rolul nostru  este acela de a-i ajuta, oferindu-le soluţii la problemele urgente, în mod eficient şi cât mai la îndemână pentru ei. O colaborare corectă şi onestă avem şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean care, de pe poziţii absolut egale, acordă alături de noi sprijin primarilor precum şi serviciilor deconcentrate pentru desfăşurarea de acţiuni sau evenimente în parteneriat, realizarea de proiecte benefice,  transmiterea reciprocă de propuneri şi observaţii conform principiului transparenţei, în vederea luării celor mai potrivite decizii pentru servirea binelui public“, a declarat prefecul judeţului, Doru Ioan Tărăcilă.

Cel mai important sector al activităţii prefectului din ultima perioadă se referă la verificarea legalităţii actelor, a aplicării actelor normative şi contencios administrativ
Prefectura a efectuat până la această dată controlul asupra legalităţii actelor emise de autorităţi, după cum urmează: 99 dispoziţii şi 27 hotărâri ale Consiliului Judeţean; 7.330 dispoziţii şi 830 hotărâri ale consiliilor municipale, orăşeneşti şi comunale. Dintre procedurile prealabile efectuate din 23 aprilie şi până în prezent, enumerăm 7 dispoziţii şi 17 hotărâri, din care:  5 dispoziţii şi 16 hotărâri au fost revocate iar 2 dispoziţii şi o hotărâre sunt în curs de răspuns. Au fost semnate 105 ordine de atribuire în proprietate pentru teren din intravilan. S-au înregistrat 65 de dosare de fond funciar pe rolul instanţelor de judecată. Pentru niciunul dintre aceste dosare nu s-a pronunţat o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. De asemenea, Comisia Judeţeană pentru aplicarea Legii 9/1998 s-a întrunit în trei şedinţe, la care au fost adoptate 11 hotărâri din care: 5 de admitere, 4 de respingere, o hotărâre ca fiind tardivă şi o hotărâre de declinare a competenţei. Comisia Judeţeană pentru aplicarea Legii 290/2003 s-a întrunit în trei şedinţe, în care au fost adoptate 3 hotărâri din care: 2 hotărâri de admitere şi o hotărâre de respingere.
Marga Culea

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...