Prefectul din județul Olt, care a semnalat prezența gândacilor la Spitalul din Slatina, solicită intervenția Ministerului Sănătății, în replică la comunicatul spitalului care a indicat că “prefectul nu deține atribuții de control”

Data:

Mario-Lucian De Mezzo, prefectul județului Olt, a solicitat recent în mod public intervenția Corpului de Control al Ministerului Sănătății în urma constatării, în zilele precedente, că în Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Slatina există prezența neplăcută a gândacilor. Această acțiune survine în contextul în care reprezentanții spitalului din Slatina au comunicat că prefectul nu deține atribuții în calitate de organ de control.

În urmă cu o săptămână, prefectul județului Olt, însoțit de șefa Cancelariei primului-ministru, au efectuat o vizită la Spitalul Județean Slatina, cu scopul de a realiza o inspecție în cadrul Secției de Cardiologie. Acest demers a fost motivat de informații primite de la cetățeni, conform cărora ar exista prezența gândacilor în această secție.

Pe de altă parte, Angela Nicolae, managerul Spitalului din Slatina, a emis sâmbătă un comunicat de presă în care subliniază că prefectul județului Olt nu deține calitatea de organ de control și, ca atare, nu este împuternicit să desfășoare inspecții în Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

În comunicatul spitalului se mai arăta, de asemenea, că „la solicitarea reprezentanților unității sanitare, Mario-Lucian De Mezzo, prefectul județului Olt, nu a prezentat niciun act administrativ de dispunere a acestui control și nici nu a pus la dispoziția unității sanitare sesizările primite de către Instituția Prefectului – județul Olt, afirmând că nu are sesizări scrise, ci doar fotografii primite pe telefonul mobil personal.”

Reprezentanții Spitalului Județean Slatina au adăugat că cea mai recentă acțiune de dezinsecție în Secția de Cardiologie s-a desfășurat pe 5 august. De asemenea, conform lor, pe data de 18 august, Direcția de Sănătate Publică Olt a efectuat o verificare în aceeași secție a spitalului.

Această verificare a fost încheiată cu un proces verbal în care nu au fost identificate nereguli care să susțină plângerile inițiale

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...