Prefectul a „dezgropat mortul” dupa sapte ani. Arhiva Prorent nepreluata de sapte ani de catre Consiliul Judetean Ialomita

Cele mai citite

Arhiva Prorent nepreluata de sapte ani de catre Consiliul Judetean
Arhiva Prorent nepreluata de sapte ani de catre Consiliul Judetean

O Hotarare a Consiliului Judetean Ialomita, din 12.12.2003, cu privire la preluarea studiilor si documentatiilor din arhiva societatii Prorent SA Slobozia, hotarare bazata pe o modificare legislativa a Legii 50/1991 privind executarea constructiilor, a intrat in atentia Institutiei Prefectului. Reprezentantii Prefecturii au descoperit ca respectiva hotarare nu a fost dusa la indeplinire, asa ca, la inceputul lunii noiembrie, au inaintat adrese atat Consiliului Judetean Ialomita cat si firmei mentionate, prin care solicitau un raspuns cu privire la motivele neindeplinirii acestei hotarari. Singurii care au dat un raspuns au fost cei de la Prorent.

In raspunsul dat de reprezentantii firmei, in spatele careia se afla consilierul local Emil Constantinescu, se precizeaza faptul ca unitatea a facut demersurile necesare pentru predarea arhivei, numindu-se la vremea respectiva si o comisie de inventariere si preluare de catre Consiliul Judetean, numai ca, „din lipsa de spatiu si personal, Consiliul Judetean Ialomita a abandonat initiativa”.

Culmea este ca firma Prorent solicita plata chiriei pentru spatiul ocupat cu arhiva in aceasta perioada in care ar fi trebuit preluata si administrata, precum si suportarea unei parti cu cheltuielile legate de salariile personalului specializat.

Reprezentantii Prorent nu-si asuma nici o vina pentru nefinalizarea actiunii de preluare a arhivei de catre Consiliul Judetean, ba, mai mult, cer si bani, desi s-a folosit in acesti ani de aceste documente.

Prefectul judetului Ialomita, Madalin Teculescu, sustine insa ca in tot acest timp bugetul judetului a fost prejudiciat.

„Ceea ce ma ingrijoreaza ca prefect este bugetul Consiliului Judetean care a fost prejudiciat in aceasta perioada. In loc sa fie incasati banii de catre CJ din eliberarea unor copii din arhiva respectiva, banii au intrat in bugetul unei firme private. Si nu este in regula. (…) Este normal in aceste momente de criza sa ma intereseze. Orice ban conteaza. Atatia ani s-a cunoscut lucrul acesta si nu s-au luat masuri. Trebuie sa avem o reactie rapida, bazata pe documente, pentru ca nu este in regula. (…) Va fi in atributiile organelor de ancheta sa stabileasca acest prejudiciu. De la Consiliul Judetean nu am primit nici un raspuns. Il astept. Poate dansii au preluat aceasta arhiva si nu stiu cei de la Prorent”, a raspuns ironic prefectul.

Din 2003 si pana in 2007, pe nimeni nu a interesat ce se intampla. Pe 30 martie 2007, in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Ialomita, se propunea modificarea componentei comisiei constituite in 2003 in baza HCJ nr.121. In cadrul acelei sedinte s-a mentionat scurt ca respectiva comisie stabilita pentru preluare in 2003 nu mai poate lucra. „Au plecat intre timp unii oameni si este nevoie de actualizare. Este nevoie de finalizarea actiunii de preluare a arhivei PRORENT si de utilizare in spiritul legii”, se preciza atunci.

Din noua comisie fac parte presedintele Udma Florin si membrii Coconcea Iulian, Paraipan  Claudiu, Suiu Elena si Mijea Anghel. Probabil ca in 2011 urma sa se vina cu o noua propunere de modificare a comisiei si, uite-asa, documentul de azi devenea usor, usor… arhiva.

Mihaela Leta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img