Prahoveni cercetaţi după ce au înşelat zeci de persoane cu presupuse premii câştigate

elev prin cu telefonul mobil si eliminat din bacalaureatTrei prahoveni sunt cercetaţi pentru înşelăciune în formă continuată după ce au păcălit zeci de persoane din toată ţara cărora le-au solicitat diverse sume de bani pentru ca acestea să poată intra în posesia unor aşa zise premii pe care le-ar fi câştigat în urma unor concursuri, valoarea prejudiciului fiind de aproape 30.000 de lei.

Potrivit buletinului de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova dat, joi, publicităţii, lucrătorii compartimentului ‘Diverse-înşelăciuni’ din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au efectuat cercetări în mai multe dosare penale privind înşelăciuni comise prin modul de operare ‘câştiguri premii’ la diferite concursuri.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 29 august 2012-23 noiembrie 2012, unul dintre suspecţi a ridicat diferite sume de bani trimise pe numele său de către mai multe persoane, iar, ulterior, a solicitat şi primit ajutorul altor doi suspecţi, care cunoşteau provenienţa banilor şi au primit şi ei o parte din aceştia.

Respectivele sume de bani au fost trimise de persoane vătămate care au fost induse în eroare de doi dintre suspecţi.

Aceştia din urmă s-au prezentat drept angajaţi ai unei societăţi de telefonie şi respectiv ai unei unităţi bancare şi, sub pretextul câştigării unui premiu în valoare de 20.000 euro, le-au determinat pe victime să depună sume de bani cuprinse între 220 şi 11.800 lei ca presupuse comisioane pentru intrarea în posesia aşa zisului premiu.

Cercetările în acest caz au început ca urmare a faptului că şapte victime, toate din municipiul Ploieşti, au sesizat poliţia. Ulterior, au mai fost descoperite alte 36 de părţi vătămate, din diverse localităţi din ţară, însă doar cinci au depus plângeri la unităţile de poliţie de la domiciliu.

Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi după ce au fost depistaţi, miercuri, la Iaşi, aceştia urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.

În cazul celui de-al treilea suspect se va propune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune în formă continuată.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat persoanelor vătămate este de 28.420 lei.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.