Prahova: Zeci de agentii de turism, inchise din cauza crizei

Cele mai citite

Agentiile de turism nu fac fata crizei economice
Agentiile de turism nu fac fata crizei economice

Zeci de agentii de turism au fost inchise in 2010 ca urmare a efectelor crizei economice, a declarat, la Ploiesti, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin.

Potrivit acesteia, se estimeaza ca peste 10% dintre cele 850 de agentii membre ANAT s-au inchis ca urmare a crizei, cinci dintre ele fiind din regiunea sud – Muntenia.

De asemenea, tot efect al crizei, resimtit mai puternic in turism in anul 2010, este si scaderea vanzarilor inregistrate de agentiile de profil.

Presedintele ANAT a mai afirmat ca vacantele pe litoral, zona in care se concentreaza peste 46% din capacitatea de cazare a Romaniei, s-au vandut cu 18% mai putin decat in 2009, an in care deja se inregistrase o scadere de 15%.

De asemenea, in 2010 a scazut cu 15 procente numarul vacantelor vandute pe Valea Prahovei, zona in care domina turismul de business.

In judetul Prahova exista 590 de unitati de cazare, insumand aproximativ 10.000 de locuri, 4.700 dintre acestea aflandu-se in statiunea Sinaia, potrivit Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

„Imagini din trecut. Holocaustul in Dambovita”- un eveniment cu o importanță pe care nu ar trebui să o neglijăm!”Imagini din trecut. Holocaustul in Dambovita”

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Fundația Freedom House România vă invită să participați la...

Alte articole din aceasta categorie