Prahova – Un senator PSD cere PDL daune morale de aproape 100.000 de euro

Cele mai citite

Senatorul PSD de Prahova Iulian Badescu solicita organizatiei judetene a PDL si unei firme de panotaj daune morale in valoare de aproape 100.000 de euro, ca urmare a faptului ca democrat-liberalii au pus in Ploiesti mai multe panouri publicitare cu poza acestuia si cu mesajul „senator chiulangiu“.
Parlamentarul social-democrat a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca o parte din acesti bani vor fi donati Asociatiei Diabeticilor din Romania.
„Am dat in judecata filiala Prahova a PDL si firma de panotaj si solicit daune morale in valoare de 440.000 de euro.(…). Voi dona o parte din acesti bani Asociatiei Diabeticilor din Romania pentru ca acestia sa fie sprijiniti“, a declarat Badescu.
In urma cu cateva saptamani, in municipiul Ploiesti au fost amplasate mai multe panouri pe care apar poza senatorului PSD Iulian Badescu si mesajul ‘senator chiulangiu’.
De asemenea, mii de fluturasi au fost impartiti in oras, la putin timp dupa declansarea grevei parlamentare a USL, fly-erele continand o poza a lui Badescu si mesajul „el este unul dintre chiulangii“.
In cererea de chemare in judecata a filialei judetene a PDL si a firmei de panotaj, senatorul arata ca afisele respective aduc atingere dreptului sau la imagine si la respectarea reputatiei si incalca prevederile Legii nr. 14/2003 privind partidele politice care interzice ducerea unei publicitati permisa numai in perioada de campanie electorala.
Dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Ploiesti pe data de 5 martie, iar instanta a stabilit primul termen de judecata pentru 28 ianuarie 2013.
Senatorul PSD Iulian Badescu a depus la aceeasi instanta si o cerere de ordonanta presedintiala, in care solicita inlaturarea afiselor si panourilor publicitare, pana la solutionarea litigiului de fond, dar si interzicerea pe viitor, pana la solutionarea litigiului de fond, a publicarii unor afise prin care se face publicitate politica negativa la adresa lui.
Iulian Badescu este senator in Colegiul 2 din Prahova. Acesta a fost ales senator, in 2008, din partea PDL, iar la inceputul lunii iunie 2010, a demisionat din partid, motivand ca nu este de acord cu programul anticriza al Guvernului Boc, si s-a inscris in PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie