Prahova – Un inculpat in dosarul furtului de un milion de euro de la Ploiesti, prins in Slovenia

Date:

Un tanar de 22 de ani din localitatea prahoveana Valea Calugareasca, implicat in dosarul furtului sumei de un milion de euro dintr-o casa din municipiul Ploiesti, care se sustragea executarii unui mandat de arestare preventiva emis pentru comiterea infractiunii de talharie, a fost localizat si arestat in Slovenia.
Seful Serviciului de Investigatii Criminale (SIC) din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova, Nicolae Zecheru, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca tanarul a fost extradat din Slovenia si adus in tara in noaptea de sambata spre duminica, instanta de judecata confirmand mandatul de arestare.
Acesta este suspectat de faptul ca, in luna ianuarie a anului trecut, alaturi de alti inculpati, prin amenintari cu acte de violenta, a sustras din posesia unui tanar suspectat de implicare in furtul sumei de 1,1 milioane de euro, o parte din acei bani.
O persoana din Ploiesti a sesizat IJP Prahova la jumatatea lunii ianuarie 2011 cu privire la faptul ca dintr-un imobil nelocuit, apartinand familiei sale, a fost sustrasa suma de aproximativ un milion de euro, bani care proveneau din tranzactii imobiliare efectuate in urma cu trei-patru ani.
Din ancheta efectuata a rezultat faptul ca victima a lasat banii intr-un geamantan pe care l-a ascuns intr-un imobil nelocuit, detinut in Ploiesti, dar si ca furtul a fost comis de doi tineri, care nu stiau anterior de existenta banilor.
In acest caz au fost emise de Judecatoria Ploiesti noua mandate de arestare preventiva, dintre care doua pentru furt – pe numele minorului Alexandru Tanase si al lui Lazar Ionut Adrian-, si sapte pentru talharie comisa asupra lui Alexandru Tanase.
Potrivit lui Zecheru, opt dintre aceste mandate au fost puse in aplicare pana in acest moment, ultimii doi suspecti depistati fiind extradati din Spania si Slovenia.
Un al noualea suspect, pe numele caruia a fost emis mandat european de arestare, este urmarit international pentru talharie.
Politistii au recuperat in acest caz, aproximativ 200.000 de euro din totalul prejudiciului de peste un milion de euro.
Dosarul se afla pe rolul Judecatoriei Ploiesti, urmatorul termen fiind stabilit pentru data de 27 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...