Un avion Boeing 737-200, de 37 de metri, va fi transportat miercuri de la Bacau la Ploiesti West Park, unde va fi transformat intr-o cafenea, accesibila din Autostrada A3.
Boeingul, ce masoara 37 de metri lungime, 7 metri latime, 5,2 m inaltime si cantareste 49 de tone, va fi adus la destinatie pe o ruta aleasa impreuna cu autoritatile pentru a perturba cat mai putin traficul: Bacau – Buzau – Mizil – Ploiesti (DN 2, DN 1B, centura Ploiesti, DN1 si DN 72).
Avionul are un blog dedicat care urmareste evolutia transportului: www.inavion.ro. Pe parcursul zilei, blogul va fi actualizat cu informatii, poze si filmari realizate de-a lungul traseului.
In parcul ploiestean, avionul va fi re-asamblat si reconditionat pentru a gazdui o cafenea ce va oferi o perspectiva de 360 de grade asupra intregului parc Ploiesti West. Aceasta cafenea va face parte din zona business a parcului, unde in viitorul apropiat urmeaza sa fie amenajate o cladire de birouri, un restaurant si o statie de alimentare cu carburant. Cafeneaua este dedicata atat angajatilor companiilor din parc cat si celor aflati in trecere. Cafeneaua In Avion va fi accesibila direct din autostrada A3.
In doi ani si jumatate de la infiintare, Ploiesti West Park a reusit sa atraga numeroase companii de talie mondiala, precum Unilever, Lufkin Industries Inc, The Toro company, OTZ Logistics, British American Tobacco, Honeywell, Schlumberger, Halliburton, Lubbers si Odfjell Well Services. Printre realizarile Ploiesti West Park se numara construirea primei cladiri industriale certificata BREEAM din Romania, o constructie de 17.860 mp dedicata companiilor mici si mijlocii si construirea primului depozit frigorific din Romania ce inregistreaza cu 25% mai putine emisii de carbon decat alte constructii de acelasi gen.
In prezent, se construieste in incinta parcului cel mai mare proiect de panouri fotovoltaice instalate pe acoperisuri din Romania. Acest proiect acopera o suprafata totala de 10 ha si va avea, la finalizare, o capacitate de 5,4 MW.
Ploiesti West Park, este cel mai mare parc industrial si logistic din SE Europei, cu o suprafata de 250 hectare, este un proiect realizat de catre grupul Belgian Alinso Group, in parteneriat cu omul de afaceri prahovean Petrica Usurelu, detinatorul unui grup de firme active in diferite domenii industriale.