Prahova – Turistul gasit in stare grava in Masivul Bucegi a fost coborat de pe munte

Cele mai citite

Turistul aflat in stare grava care a fost gasit, luni seara, din intamplare, intr-un fost canton din Masivul Bucegi a fost coborat de pe munte si transportat la Centrul de Primiri Urgente din Sinaia.
Salvamontistul Gabriel Mandreanu a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca barbatul are 56 de ani, este din Bucuresti si urcase pe munte cu gandul sa se sinucida dupa ce medicii ii spusesera ca trebuie sa ii amputeze picioarele.
„Turistul a vrut sa se angajeze, dar inainte de aceasta a mers la medici, unde i s-a spus ca are cangrene si ca trebuie sa ii amputeze picioarele. In urma acestei vesti, pe data de 25 iunie, acesta a urcat pe munte cu gandul de a se sinucide“, a explicat Mandreanu.
Barbatul, care intre timp a vrut sa coboare dar nu a mai putut, a fost gasit din intamplare de niste turisti aflati in zona fostului canton Schill din capatul traseului Jepii Mari, la peste 2.000 de metri altitudine, acestia solicitand ajutorul salvatorilor montani.
„Eu si inca un coleg, care era de serviciu cu mine, ne-am deplasat la locul indicat de turisti pentru a vedea despre ce este vorba si pentru a oferi mai multe date colegilor nostri de la baza. L-am izolat termic si ne-am folosit de un ATV si de o masina pentru a-l transporta, iar apoi a fost preluat de o ambulanta. Starea lui era grava, avea ambele picioare in putrefactie si era deshidratat, dat fiind faptul ca statuse fara apa si fara hrana de pe data de 25 iunie“, a mai declarat salvamontistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie