Prahova: Trei urşi gunoieri agresivi vor fi împuşcaţi, iar alţi 11 vor fi relocaţi

Cele mai citite

Trei urşi gunoieri din zona Buşteni-Azuga al căror comportament s-a dovedit a fi agresiv vor fi împuşcaţi, iar alte 11 exemplare vor fi relocate întrucât prezintă pericol pentru siguranţa publică.
Şeful Direcţiei Silvice Prahova, Dragoş Ciomag, a declarat, joi seară, pentru AGERPRES, că, în urma monitorizării timp de mai multe luni, s-a luat decizia recoltării prin vânare la pândă a trei exemplare de urşi care au dovedit un comportament schimbat, siguranţa publică fiind pusă în pericol.
Ciomag a explicat că de vină pentru faptul că urşii au devenit agresivi sunt comportamentul turiştilor şi seceta care a afectat cantitatea de hrană din pădure, aceasta nefiind suficientă chiar dacă pădurarii pun hrană complementară la lizera pădurii.
Cetăţenii au reclamat faptul că aceste animale coboară la pubelele de gunoi, că intră în gospodării provocând pagube sau chiar că intră în case.
‘Există un ordin al ministerului prin care avem aprobarea pentru recoltarea prin vânare la pândă a trei exemplare agresive. Aceşti trei urşi au fost monitorizaţi timp de mai multe luni, iar în urma evaluărilor s-a impus această decizie. Au existat mai multe reclamaţii de la cetăţeni, unii spunând chiar că urşii le-au intrat în case pentru a lua mâncare. Aceste exemplare pun în pericol siguranţa publică’, a declarat directorul Direcţiei Silvice Prahova.
Până în acest moment, au fost împuşcaţi doi dintre cei trei urşi vizaţi, Dragoş Ciomag precizând că cel care a mai rămas este ‘poate cel mai agresiv’.
De asemenea, alte 11 exemplare, respectiv patru urşi adulţi şi şapte pui, vor fi relocate la Măneciu şi Vălenii de Munte întrucât prezintă pericol pentru populaţie.
Pe fondul de vânătoare aflat în gestiunea Ocolului Silvic Azuga există, conform evaluărilor efectivelor, aproximativ 30 de urşi.

Ultimele articole

Orașul Bragadiru îngropat în gunoaie

Băieții deștepți din mafia transpartinică politico-administrativă din Ilfov au mai făcut o nefăcută. Au reușit să îngroape orașul Bragadiru...

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Cazanele Dunării: bijuteria naturală a României

Cazanele Dunării, un miracol geografic situat în partea de sud-vest a României, reprezintă o comoară naturală cu o frumusețe...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ