Prahova – Trei persoane retinute de DIICOT pentru infractiuni economice cu produse petroliere

Cele mai citite

Trei persoane au fost retinute de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)- Serviciul Teritorial Ploiesti in urma perchezitiilor efectuate, marti, in Bucuresti, Ploiesti si alte doua localitati prahovene intr-un dosar privind infractiuni economice cu produse petroliere, suspectii urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.
Seful DIICOT Ploiesti, Ionut Botnaru, a declarat, miercuri, ca persoanele in cauza sunt acuzate de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, inselaciune si spalare de bani.
Un numar de opt perchezitii domiciliare au fost efectuate, marti dimineata, de procurorii DIICOT Ploiesti, in patru localitati, intre care municipiile Bucuresti si Ploiesti, si alte doua localitati din Prahova, respectiv Paulesti si Strejnic, actiunea vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala, inselaciune si spalare de bani, avand ca obiect produse petroliere, prejudiciul depasind sase milioane de lei.
In urma perchezitiilor, un numar de sapte persoane au fost conduse la audieri, iar procurorii au ridicat in vederea cercetarilor documente contabile si alte inscrisuri, dar si un pistol cu bile detinut ilegal.
In vederea recuperarii prejudiciului estimat la peste sase milioane de lei a fost instituit sechestru asigurator pe mai multe imobile in valoare de aproximativ cinci milioane de lei.
Gruparea infractionala era condusa de prahovenii Ungureanu Daniel Catalin, Ivan Lucian Catalin si Carp Laurentiu Ionut, iar membrii acesteia, utilizand un numar de treizeci de societati comerciale „fantoma”, au obtinut beneficii financiare substantiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, avand drept scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat, rezultate din operatiuni comerciale cu produse petroliere.
Astfel, firmele „fantoma” controlate de catre invinuiti au emis facturi fictive in baza carora a fost dedus in mod nelegal TVA si s-au sustras de la plata impozitului pe profit si accize, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala fiind de aproximativ sase milioane de lei.
De asemenea, in perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010, invinuitii Ungureanu Daniel Catalin si Ivan Lucian Catalin au indus in eroare reprezentantii SC Ana Oil SRL Sibiu cu ocazia desfasurarii unor operatiuni comerciale avand ca obiect produse petroliere, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 300.000 lei.
Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Operatiuni Speciale Ploiesti.

Ultimele articole

Spaniol care pacalea cetateni romani in aeroportul Otopeni, prins in flagrant de politistii de frontiera

Politistii de frontiera de pe Aeroportul International Henri Coanda au prins in flagrant un cetatean spaniol care solicita diferite...

Gabriel Bivolaru a fost retinut pentru furt de petrol si evaziune fiscala

Gabriel Bivolaru, fost deputat PDSR de Ialomita in perioada 1996-2000, a fost retinut, luni, de procurorii constanteni, alaturi de...

Perchezitii de amploare in 26 de judete, la o grupare specializata in evaziune fiscala, prejudiciul fiind estimat la 6 milioane de euro

Un numar de 166 de perchezitii au avut loc marti dimineata, 09 iulie, in Bucuresti si in 26 de...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ