Prahova – Trei dintre cele patru spitale propuse pentru reprofilare si-au externat pacientii

Data:

Trei dintre cele patru centre de sanatate din judetul Prahova, aflate pe lista unitatilor spitalicesti care vor fi transformate in camine pentru persoane varstnice, si-au externat toti pacientii.
Preventoriul TBC de la Poiana Tapului si-a externat, joi, toti cei 51 de copii cazati in acea unitate. De altfel, acesta este singurul centru de sanatate din judet pe care autoritatile sunt de acord sa il transforme in camin de batrani.
De asemenea, toti cei 50 de pacienti care erau internati la Centrul de Sanatate din Baltesti au fost externati, dupa cum a declarat, vineri, managerul spitalului, Cristiana Tache, precizand ca au fost sistate internarile in aceasta unitate.
Alti aproximativ 40 de pacienti care erau internati in spitalul de la Plopeni au fost trimisi acasa, managerul centrului de sanatate din localitate, Mihai Baican, afirmand ca nici aici nu se mai fac internari.
Singura unitate sanitara propusa pentru reprofilare care inca nu si-a externat pacientii este Centrul de Sanatate de la Urlati.
Managerul centrului, Ion Preda, a declarat, pentru AGERPRES, ca in prezent se mai afla in acest spital 73 de pacienti, care nu vor fi trimisi acasa si nici transferati la alte spitale.
„Mentinem pacientii cu riscul sa ni se impute acest lucru. Nu ii vom trimite la casele lor. In ceea ce priveste internarile viitoare, deocamdata le-am sistat, dar decizia finala va fi luata dupa o discutie pe care o vom avea azi (vineri – n.r.) cu primarul orasului“, a afirmat Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...

La ACSO Viitorul Pantelimon se cresc campioni!

Echipa U15 de la ACSO Viitorul Pantelimon a fost...