Prahova – Traficant de minore, arestat preventiv pentru 29 de zile

Data:

Un prahovean in varsta de 40 de ani a primit joi mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, el fiind cercetat pentru savarsirea infractiunii de trafic de minori in forma calificata si continuata.
Victimele sale aveau varste cuprinse intre 12 si 15 ani.
Seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploiesti, Ionut Botnaru, a declarat pentru AGERPRES ca instanta a dispus arestarea preventiva a lui Ghenciu Ion Nicoara pentru trafic de minori in forma calificata si continuata, iar un alt inculpat, Constantin Dan Gabriel, in varsta de 26 de ani, este cercetat in stare de libertate in aceeasi cauza.
Potrivit procurorilor DIICOT, in perioada septembrie 2011- aprilie 2012, Ghenciu, ajutat de cel de-al doilea inculpat, a recrutat si exploatat sexual, prin folosirea de violente si amenintari, trei minore in varsta de 12, 14 si respectiv 15 ani, obtinand de pe urma acestei activitati suma de aproximativ 10.000 de lei.
Ionut Botnaru a precizat ca cele trei fete sunt eleve care provin din familii cu probleme, acestea fiind amenintate si batute pentru a intretine raporturi sexuale in urma unor sume de bani.
In mare parte, raporturile sexuale erau intretinute la domiciliul inculpatului Ghenciu Ion Nicoara, din orasul Boldesti Scaieni, fetele fiind transportate acolo cu scuterul de catre Constantin Dan Gabriel.
In acest dosar mai sunt cercetate in stare de libertate alte sapte persoane, care au intretinut raporturi sexuale cu minorele, cunoscand varsta acestora, fapta constituind infractiunea de act sexual cu un minor.
La sediul DIICOT Ploiesti au fost audiate 20 de persoane, iar cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...