Prahova – Studentul bulgar acuzat de trafic si introducere in tara de droguri, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare

Data:

Studentul bulgar de la Universitatea de Petrol si Gaze (UPG) din Ploiesti acuzat de trafic de droguri si introducere in tara de droguri de risc a fost condamnat de magistratii Tribunalului Prahova la trei ani de inchisoare cu suspendare.
Potrivit portalului instantelor de judecata, Purchev Borislav, cetatean bulgar, student, fara antecedente penale, a fost condamnat trei ani de inchisoare si doi ani de interzicere a drepturilor, cu exceptia celui de a alege, dupa executarea pedepsei principale.
Instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere si a stabilit un termen de incercare de sase ani.
De asemenea, studentul bulgar a fost obligat la plata sumei de 3.300 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care 1.250,31 lei reprezinta onorariul traducatorului autorizat de limba bulgara si cheltuielile de transport ale acestuia.
Decizia instantei nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu apel.
In acelasi dosar au mai fost condamnati doi studenti romani, ambii fara antecendente penale, acestia primind doi ani de inchisoare si un an de interzicere a drepturilor, cu exceptia celui de a alege, dupa executarea pedepsei principale.
In ambele cazuri, Tribunalul Prahova a dispus suspendarea conditionata a pedepsei, termenul de incercare stabilit fiind de patru ani.
De asemenea, instanta a dispus distrugerea cantitatii de 42,66 grame de cannabis ridicata in vederea confiscarii si i-a obligat pe cei doi studenti romani la plata a cate 2.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.
Pe data de 4 noiembrie 2011, procurorii DIICOT au efectuat cinci perchezitii in trei camine ale UPG Ploiesti, 14 persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani, fiind duse la audieri, printre acestea aflandu-se si patru traficanti de droguri de risc, respectiv cannabis.
Pe numele bulgarului Purchev Borislav, zis ‘Bobby’, in varsta de 21 de ani, a fost emis mandat de arestare preventiva sub acuzatia de trafic de droguri si introducere in tara de droguri de risc, iar alti doi studenti au primit interdictie de a parasi tara.
De asemenea, pe data de 22 noiembrie, alti zece studenti ai universitatii ploiestene suspectati de consum de droguri au fost dusi la audieri la sediul DIICOT Ploiesti, dar niciunul dintre acestia nu a fost retinut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...