Prahova: Şpaga cu epoleti. Colonelul SRI (r) Corneliu Pâltânea a fost condamnat definitiv pentru corupţie

Cele mai citite

Colonelul SRI (r) Corneliu Pâltânea fost şef al Secţiei de informaţii a judeţului Prahova din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), la pedeapsa de trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Instanţa l-a obligat pe fostul ofiţer să îi plătească martorului denunţător suma totală de 73.174 lei reprezentând contravaloarea bunurilor şi serviciilor date. Decizia este definitivă.

Şpaga în formă continuată

Corneliu Păltânea a fost trimis în judecată în dceembrie 2007 de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor săvârşite de militari. Potrivit rechizitoriului, în perioada septembrie 1991- decembrie 1998, Corneliu Păltânea, în calitate de şef al Secţiei de Informaţii a Judeţului Prahova din cadrul SRI, a pretins şi primit de la un subordonat de-al său servicii turistice în valoare de 22.000 USD, bani şi alte bunuri materiale în sumă totală de 180.300.000 ROL pentru a-l ajuta să devină ofiţer de informaţii în cadrul SRI. În vederea recuperării acestor sume, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil aparţinând inculpatului.

 

Sursa: REUTERS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie