Prahova – Sever Voinescu: Mecanismul de declansare a anticipatelor este unul anacronic

Cele mai citite

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat, joi, la Ploiesti, ca actualul mecanism de declansare a alegerilor anticipate este unul ‘anacronic’, astfel ca, in proiectul de revizuire a Constitutiei, este prevazuta o modificare in acest sens.
„In proiectul nostru de revizuire a Constitutiei pe care l-am depus in Parlament acum vreo sase luni avem o modificare a acestui mecanism (n.r. cel referitor la declansarea alegerilor anticipate) tocmai pentru ca ne-am dat seama pe parcursul anilor ca mecanismul de declansare a alegerilor anticipate in România este unul anacronic si nu serveste scopului, pâna la urma. Alegerile anticipate au ca scop deblocarea unei situatii politice care altfel nu se poate rezolva. Am vrut sa facem si mai simplu acest mecanism, dar colegii de la USL nici nu vor sa discute despre modificarea Constitutiei, nici nu vor sa vina. Mie imi pare rau. Daca veneau si daca rezolvau problema asta, poate era mai usor sa facem alegeri anticipate. Dar, iata, scopul lor a esuat. Se afla in greva, doreau alegeri anticipate, si-au dat seama ca nu mai putem ajunge la alegeri anticipate de vreme ce tocmai s-a instalat un Guvern nou“, a afirmat Voinescu.
Liderul democrat-liberal a aratat ca, in contextul in care Opozitia a dorit sa creeze presiune asupra Coalitiei de guvernare cu scopul de a o „distruge“, aceasta din urma a dovedit ca majoritatea parlamentara exista.
„Sigur ca dorinta a lor a fost aceea de a crea o presiune politica, sociala, mediatica asupra Coalitiei pentru a o fisura si pâna la urma pentru a o distruge. Din câte am vazut, Coalitia a dovedit inca o data ca exista ca majoritate parlamentara reala prin proba suprema: a fost capabila sa treaca un nou Guvern“, a precizat liderul PDL.
De asemenea, acesta a apreciat ca prin protestul radical pe care l-au declansat, cei din Opozitie dau dovada de „o lipsa de intelepciune politica“.
Referindu-se, din nou, la modificarea Constitutiei, Sever Voinescu a precizat ca proiectul prevede si o schimbare in ceea ce priveste posibilitatea ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe legi.
„’Noi suntem primii care spunem ca nu e in regula ca Guvernul sa abuzeze de acest drept Constitutional. Noi am avut poate un numar mare de asumari de raspundere intr-un context politic, economic si social care, in opinia noastra, ne-a obligat sa facem asa. In acelasi proiect de modificare a Constitutiei pe care l-am depus la Parlament, daca colegii din Opozitie ar fi avut macar curiozitatea sa il citeasca si sa se gândeasca, ar fi vazut ca isi rezolva problema cu anticipatele si problema asta. Pentru ca in acel proiect noi propunem sa existe un text in Constitutie care spune ca Guvernul nu isi mai poate asuma raspunderea pe legi decât o singura data pe sesiune. Asta e propunerea noastra de modificare a Constitutiei. Ei nici nu vor sa se uite“, a conchis Voinescu.

Ultimele articole

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii: „Există bani de pensii! TUTUROR PENSIONARILOR LE TRANSMIIT SĂ AIBĂ ÎNCREDERE ÎN NOI!”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a asigurat joi seara, în județul Maramureș, că Legea pensiilor este sustenabilă,...

Senatorul USR Narcis Mircescu, despre răzgândirea Guvernului privind renunțarea la micșorarea plafoanelor pentru plățile cash: ”O bâlbâială rușinoasă a Guvernului”

Guvernul României a renunțat marți 7 noiembrie a.c. la micșorarea plafoanelor pentru plățile cash. Inițial, plafonul maxim pentru plăți...

Canalul Dunare-Bucuresti va fi finantat cu bani europeni

Proiectul canalului Dunare- Bucuresti incepe sa prinda contur si va fi realizat cu fonduri europene. Conform declaratiilor presedintelui Consiliului Judetean Calarasi, Raducu Filipescu , studiul de fezabilitate a fost reactualizat.

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ