Prahova: Seminar pentru crearea unei noi legi privind drepturile copiilor cu dizabilităţi, la Câmpina

Cele mai citite

Un seminar privind drepturile copiilor cu dizabilităţi din România va avea loc, sâmbătă, în municipiul Câmpina, acţiunea făcând parte dintr-o serie de şase seminarii regionale organizate cu scopul de a promova un nou act normativ în acest sens, în condiţiile în care legea privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este considerată ca fiind ‘perimată’.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), seminarul ‘O singură voce pentru dizabilitate’ va avea loc, sâmbătă, la Câmpina, acesta fiind primul dintr-o serie de şase seminarii regionale, scopul fiind acela de a coagula vocea societăţii civile şi a părinţilor de copii cu dizabilităţi în vederea promovării unui nou act normativ privind drepturile acestor copii care să răspundă în mod efectiv şi real nevoilor specifice ale lor.

‘CEDCD consideră că Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este perimată şi nu răspunde nevoilor de protecţie, educaţie, sănătate şi evoluţie ale copiilor cu dizabilităţi, lăsând loc de abuzuri şi discriminări majore’, se precizează în comunicatul de presă.

Seminarul se adresează reprezentanţilor organizaţiilor pentru copii cu dizabilităţi, specialiştilor în domeniu, părinţilor, profesorilor din şcolile speciale, psihopedagogilor, logopezilor şi tuturor persoanelor implicate în îngrijirea copiilor, tinerilor şi adulţilor cu nevoi speciale.

De asemenea, prin intermediul acestor acţiuni li se propune părinţilor o alternativă reală şi eficientă de terapie pentru copiii cu dizabilităţi nonverbali, respectiv Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme ‘PECS’.

Potrivit statisticilor furnizate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţie Socială prin Direcţia Generală pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap şi citate în comunicatul de presă, în România sunt înregistrate 691.482 de persoane cu dizabilităţi, dintre care peste 80.000 sunt copii.

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie