Prahova: Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, audiat ca martor la Ploiesti

Prahova: Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, audiat ca martor la Ploiesti

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat ca martor, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, intr-un dosar privind implicarea sefilor inspectoratelor judetene de politie Prahova si Dambovita in campania electorala a PDL de la alegerile locale din luna iunie, in acelasi dosar fiind audiati tot ca martori si actualul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Potrivit datelor oferite vineri AGERPRES de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, pe rolul acestuia au fost inregistrate 11 dosare ca urmare a sesizarilor primite in urma alegerilor locale din 10 iunie, din care au fost solutionate trei cauze, celelalte opt aflandu-se in curs de cercetare.

“Dosarele se afla in curs de cercetare in faza actelor premergatoare, sunt repartizate procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si au ca obiect infractiuni de abuz in serviciu, purtare abuziva si cele prevazute in Legea 67/2004 savarsite pe raza judetelor aflate in raza de competenta a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, respectiv Prahova, Buzau si Dambovita’, se arata in datele oferite AGERPRES.

Printre dosarele care se afla in continuare in cercetare se numara si cel in care au fost audiati ca martori Liviu Dragnea, Mircea Cosma si Iulian Badescu.

Acest dosar a fost deschis ca urmare a unei informatii in care se sustinea ca sefii inspectoratelor judetene de politie Prahova si Dambovita sunt implicati in campania electorala a PDL de la alegerile locale. ‘Printre dosarele solutionate nu se afla si cel in care au fost audiati Dragnea Liviu, Cosma Mircea si Badescu Iulian’, se mai precizeaza in informarea Parchetului.

In ceea ce priveste cauzele so–lutionate, acestea aveau ca obiect sesizari cu privire la alegerile locale din luna iunie, solutia fiind de neincepere a urmaririi penale. Astfel, in doua dosare au fost cercetati lucratori de politie, iar in al treilea dosar au fost cercetati un magistrat judecator si un grefier care faceau parte din Biroul Electoral de Circumscriptie.

In niciuna dintre cele trei cauze nu s-a inceput urmarirea penala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.