Prahova – Sechestru asigurator pe bunuri in valoare de aproximativ 80.000 de euro

Data:

Politistii prahoveni au instituit sechestru asigurator pe bunuri in valoare de aproximativ 80.000 de euro in urma unor perchezitii desfasurate, marti, in Ploiesti si Bucuresti, iar pe numele a trei persoane suspectate de comiterea unor infractiuni economice prin care au creat un prejudiciu de aproximativ 3,3 milioane lei au fost emise ordonante de retinere pentru o perioada de 24 ore.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova remis, miercuri, presei, in urma descinderilor efectuate la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea unor infractiuni economice si a activitatilor specifice efectuate de ofiterii Serviciului de Investigarea Fraudelor (SIF) din cadrul IJP Prahova, au fost indisponibilizate prin aplicarea sechestrului asigurator un teren intravilan situat in orasul Boldesti-Scaieni in valoare de aproximativ 35.000 lei, un apartament situat in Ploiesti in valoare de aproximativ 45.000 euro, un autoturism in valoare de aproximativ 18.000 euro si un autoturism in valoare de aproximativ 4.500 euro.
De asemenea, ofiterii de politie judiciara din cadrul SIF au emis pe numele a trei persoane – doua din Ploiesti si una din Bucuresti – cu varste cuprinse intre 23 si 28 de ani, ordonante de retinere pentru o perioada de 24 ore, urmand sa promoveze catre Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, propunerea de sesizare a instantei judecatoresti in vederea luarii masurii arestarii preventive pentru 29 zile.
Trei perchezitii domiciliare au fost efectuate, marti, in Ploiesti si Bucuresti, actiunea vizand mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala, frauda pe taxa adaugata si impozit pe profit.
Din cercetarile politistilor, a rezultat ca in cursul anului 2011, prin folosirea succesiva a mai multor societati comerciale cu sediul social in judetul Prahova, suspectii au derulat operatiuni comerciale cu bunuri provenite din Bulgaria.
Astfel, ei achizitionau otel beton prin mai multe firme pe care le controlau, iar ulterior il livrau catre beneficiari reali, neevidentiind in contabilitate aceste operatiuni, astfel sustragandu-se de la plata TVA si a impozitului datorat statului, care se ridica la valoarea de 3.277.395 lei.
Pentru a ascunde aceasta activitate infractionala, suspectii au cesionat societatile comerciale catre diferite persoane fizice domiciliate in Bucuresti.
In urma descinderilor, au fost ridicate de la respectivele domicilii laptopuri, unitati IT, mai multe inscrisuri ce urmeaza sa fie valorificate la probatiune, precum si alte bunuri susceptibile a proveni din infractiunile comise. Cinci persoane au fost conduse la sediul Politiei pentru audieri, iar trei au fost retinute.
Cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale, urmarindu-se identificarea tuturor participantilor si a societatilor comerciale folosite la savarsirea actelor infractionale, a bunurilor ce pot face obiectul masurilor asiguratorii, in vederea recuperarii prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...