Prahova – S-a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Drumul Voievozilor“

Prahova – S-a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Drumul Voievozilor“

Contractul de finantare pentru proiectul „Drumul Voievozilor“ a fost semnat vineri, in localitatea Filipestii de Padure, valoarea acestuia fiind de 754.274 de lei.
Proiectul, initiat de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, este finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului prin intermediul Programului Operational Regional 2007-2013.
„Drumul Voievozilor“ promoveaza, atat in interiorul tarii, cat si la nivelului Uniunii Europene, monumentele istorice si de arhitectura, punand in valoare descoperirile arheologice si monumentele arhitecturale de mare interes de pe traseul cu o lungime de 62 de kilometri care incepe in comuna Filipestii de Padure si traverseaza 16 localitati.
Deocamdata, finantarea obtinuta vizeaza promovarea a doar 18 dintre cele 84 de obiective identificate pe intregul traseu, acestea fiind grupate in patru dintre cele 16 localitati cuprinse in proiect – Filipestii de Padure, Filipestii de Targ, Floresti si Aricestii Rahtivani.
Printre cele 18 obiective se numara ruinele Conacului Matei si Toma Cantacuzino, Palatul „Micul Trianon“, Conacul „Pana Filipescu“, ruinele Palatului postelnicului Constantin Cantacuzino, statuia lui Alexandru Ioan Cuza, Moara veche de apa si Biserica „Sfintii Voievozi“.
Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Prahova, perioada de implementare a proiectului este de un an, acesta estimand ca va fi nevoie de aproximativ 15 ani pentru ca „Drumul Voievozilor“ sa devina un produs care sa atraga turistii.
„Drumul Voievozilor“ este un proiect important al CJ Prahova in ceea ce priveste promovarea judetului, alaturi de „Drumul Vinului“ si „Drumul Fructelor“.
„Drumul vinului“ este cel mai vechi dintre acestea, fiind promovat de CJ inca din anul 2004. Acesta strabate podgoriile renumite ale judetului si include popasuri la conace, curti domnesti si manastiri.
Drumul trece prin localitatile Filipesti de Targ, Baicoi, Boldesti, Bucov, Pleasa, Valea Calugareasca, Iordacheanu, Urlati, Ceptura, Fantanele, Tohani si Gura Vadului, fiind introduse in acest circuit si cramele de la Urlati si Azuga, unde pot fi degustate vinuri si spumante.
Proiectul „Drumul fructelor“, demarat de CJ Prahova in luna octombrie 2009, pune in valoare obiceiuri, traditii si mestesuguri, pe un teren incarcat de rod si istorie, acesta strabatand 18 localitati, punctate de 28 de popasuri turistice.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments