Prahova: Protest impotriva inchiderii spitalului din Urlati

Cele mai citite

Aproximativ 300 de persoane protesteaza vineri in fata Primariei Urlati impotriva deciziei Ministerului Sanatatii de a transforma Centrul de sanatate din localitate in camin pentru batrani.
Manifestantii, cadre medicale si localnici din Urlati si din comunele limitrofe, solicita mentinerea unitatii sanitare, sustinand chiar ca sunt dispusi sa aloce lunar cate 100 sau 200 de lei in acest scop.
O femeie in varsta de aproximativ 50 de ani a lesinat in timpul protestului care a avut loc in fata primariei orasului prahovean Urlati.
Potrivit managerului Centrului de sanatate din localitate, Ion Preda, femeia, care are probleme cardiace, a fost preluata de catre o ambulanta de la Urlati si transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti pentru investigatii.
Femeia este din Urlati, pacienta a spitalului care a fost inchis pentru a fi transformat in camin de batrani si este cunoscuta deoarece, de-a lungul timpului, femeia a mai lesinat pe strada si chiar in incinta unitatii spitalicesti.

Primarul Marian Machitescu a declarat ca nu va accepta ca unitatea sanitara din Urlati sa fie transformata in camin destinat persoanelor varstnice si ca a inceput demersurile pentru a pune bazele unui parteneriat-public privat care sa ii permita mentinerea Centrului de sanatate.
De asemenea, edilul a precizat ca, impreuna cu alti primari din tara care sunt inscrisi in Asociatia Primarilor, va ataca in instanta actul normativ privind reprofilarea unitatilor sanitare si va organiza un mars si un miting de protest la Bucuresti, la care vor participa oameni din toate localitatile in care exista spitale ce au fost inchise impotriva vointei autoritatilor locale.
Spitalul din Urlati a fost dat in folosinta in anul 1889 si a functionat fara intrerupere din acel moment.
Aceasta unitate sanitara avea 88 de paturi si 120 de angajati, medici, asistente si personal auxiliar, gradul de ocupare fiind de aproximativ 90%.
Centrul de sanatate Urlati avea toate sectiile necesare unui spital orasenesc pentru autorizare.
Potrivit edilului localitatii, in ultimii doi ani au fost investiti in aceasta unitate sanitara aproximativ 600.000 de euro de la bugetul local.

(Sursa Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Doi soți din Fetești au suferit răni grave, după ce au alunecat zeci de metri pe zăpadă, pe Valea Caraimanului din Bucegi

Un cuplu din Feteşti se afla sâmbătă într-o excursie montană împreună cu fiul lor, când au suferit un accident...

Alte articole din aceasta categorie