Prahova – Protest al angajatilor de la UZTEL Ploiesti

Date:

Aproximativ 200 de angajati ai companiei producatoare de echipamente petroliere UZTEL SA Ploiesti au protestat in tacere, miercuri, in fata cladirii Palatului Administrativ din Ploiesti, in care isi au sediul Prefectura Prahova, Consiliul Judetean si primaria municipiului, ca urmare a faptului ca Tribunalul Prahova a dispus inceperea procedurii generale a falimentului societatii.
Seful sectiei de turnatorie din cadrul fabricii, Adrian Achim, a declarat ca angajatii au fost anuntati, marti, de faptul ca un judecator sindic a hotarat intrarea companiei in procedura de faliment, astfel ca aproximativ 600 de oameni sunt in pericol sa ramana fara slujbe.
„Am fost informati ca s-a decis intrarea in faliment a societatii. Sentinta este aceea de concediere colectiva. Am adus la cunostinta autoritatilor aceasta situatie, respectiv a primarului Ploiestiului, a presedintelui Consiliului Judetean Prahova si a prefectului, si cel mai probabil se va face recurs la aceasta decizie“, a mentionat reprezentantul UZTEL.
Adrian Achim a adaugat ca societatea care are o istorie de peste o suta de ani in producerea de echipamente petroliere este in curs de redresare economica, in conditiile in care are comenzi, atat pentru piata interna, cat si pentru cea externa.
„Avem contracte pentru opt luni de aici inainte. Pentru export, avem comenzi pentru SUA, Anglia, Franta. Inainte, lucram aproximativ 90% pentru export, acum ponderea este cam 50%-50% cu piata interna“, a explicat seful sectiei de turnatorie din cadrul UZTEL Ploiesti.
Potrivit portalului de justitie, in data de 6 septembrie 2010, Tribunalul Prahova a decis deschiderea procedurii generale a insolventei impotriva societatii UZTEL SA Ploiesti, iar luni, 17 octombrie 2011, a respins cererea administratorului judiciar de confirmare a planului de reorganizare si a dispus inceperea procedurii generale a falimentului.
„Angajatii UZTEL contesta decizia instantei. Ei spun ca societatea si-a platit datoriile, are bani in cont, are comenzi si ca este in curs de redresare. Noi am transmis problema lor la Guvern, impreuna cu nota de informare asupra situatiei companiei pe care ne-au dat-o ei“, a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...