Prahova – Proprietarul vilelor in care au fost cazati copiii diagnosticati cu toxiinfectie alimentara, cercetat pentru evaziune

Cele mai citite

Proprietarul celor doua vile din statiunea prahoveana Breaza in care au fost cazati mai multi copii diagnosticati cu toxiinfectie alimentara virala este cercetat pentru evaziune fiscala, acesta neputand sa prezinte vreo factura emisa catre reprezentantii grupului.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova remis, miercuri, presei, in urma controlului economic s-a stabilit ca intreprinderea individuala in care au fost cazati mai multi copii care au ajuns la spital fiind diagnosticati cu toxiinfectie alimentara virala dupa ce au mancat aici nu are niciun fel de clasificare turistica si nu are autorizatie pentru a functiona ca unitate turistica.
De asemenea, s-a stabilit ca unitatea nu are incheiat contract de inchiriere pentru grupul cazat si nici nu a putut prezenta vreo factura emisa catre reprezentantii acestora.
In acest context, proprietarul celor doua vile a fost sanctionat contraventional de Directia Sanitar Veterinara Prahova, cu o amenda in valoare de 40.000 de lei, in continuare specialistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova efectuand cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.
Patru copii care erau cazati la doua vile din statiunea prahoveana Breaza au ajuns, luni noapte, la Spitalul Municipal din Campina, cu diaree, varsaturi si ameteli, acestia fiind diagnosticati cu toxiinfectie alimentara virala.
Seful Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Prahova, George Stratulat, a declarat, marti, ca zece dintre cei 61 de copii din Focsani care erau cazati la cele doua vile au prezentat aceste simptome, insa doar patru au ajuns la spitalul din Campina, unde au fost tratati, astfel incat niciunul nu se mai afla internat in unitatea medicala.
In urma unui control al inspectorilor DSV, s-a stabilit ca locul nu este autorizat sanitar pentru prepararea hranei, spatiile de cazare nu corespund cerintelor legislative in vigoare, iar personalul nu cunoaste si nu respecta minimele norme igienico-sanitare in vigoare, astfel ca proprietarul a fost amendat cu 40.000 de lei.
Cei 61 de copii erau cazati la Breaza din data de 28 august si trebuiau sa ramana aici pana pe 3 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie