Prahova – Proiecte cu fonduri europene in valoare de peste 50 de milioane de lei, semnate la Ploiesti

Cele mai citite

Doua proiecte finantate din fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) 2007-2013 au fost semnate, luni, la Ploiesti, de directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud Muntenia, Liviu Musat, valoarea acestora depasind suma de 50 de milioane de lei.
Ambele proiecte au fost depuse pe Axa prioritara 1 ‘Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere’, Domeniul major de interventie 1.1 ‘Planuri integrate de dezvoltare urbana’, Sub-domeniul ‘Poli de crestere’.
Astfel, cel privind realizarea Centrului de afaceri multifunctional ‘Lumina Verde’ are o valoare totala de peste 40 de milioane de lei, perioada de implementare a acestuia fiind de 27 de luni.
Obiectivul general al proiectului este acela de a promova dezvoltarea durabila a mediului de afaceri prin crearea unei noi structuri de sprijinire a afacerilor.
Acest centru de afaceri va functiona in Parcul Industrial Ploiesti, in cadrul caruia isi au sediul peste 50 de firme si IMM-uri care au mai mult de 9.000 de angajati.
Cel de-al doilea proiect semnat de Liviu Musat este cel referitor la ‘Reabilitarea/modernizarea si echiparea specifica a Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap (CRRNPAH), comuna Aricestii Rahtivani (sat Nedelea)’.
Valoarea totala a acestui proiect este de 10.489.428 lei, iar perioada de implementare este de 21 de luni, obiectivul general fiind reprezentat de acordarea posibilitatii persoanelor cu handicap din centru de a avea acces la servicii conforme nevoilor lor.
Astfel, in cadrul acestui proiect vor fi facute interventii si lucrari de reabilitare a cladirilor administrate de CRRNPAH Nedelea, vor fi reabilitate retelele electrice, cele de apa, canalizare, gaze si telefonie, iar cladirile vor fi reabilitate termic si recompartimentate in vederea crearii de spatii pentru activitatile de recuperare, socializare, terapie si asistenta medicala specifica.
De asemenea, se au in vedere amplasarea unui lift, dar si realizarea de dotari specifice centrului rezidentiale pentru persoane adulte cu handicap.
Beneficiari directi vor fi cei 135 de rezidenti ai centrului si personalul angajat.
Alte trei proiecte depuse pe Polul de Crestere Ploiesti au mai fost semnate pana in acest moment- ‘Reabilitarea/modernizarea si echiparea specifica a Centrului de primire in regim de urgenta ‘Ciresarii’ din Ploiesti’ (8.684.387 lei), ‘Realizare parc inclusiv zona de agrement si cai de acces si retele edilitare specifice’ (Parcul Municipal Vest- 93.684.950 lei) si ‘Cresterea capacitatii de trafic prin realizarea legaturii rutiere intre DN 1 si DN 1B (realizarea drumului judetean de centura DJ 236), in zona de nord a municipiului Ploiesti’ (43.912.185 lei)-, singurul pentru care s-au si facut cheltuieli pana in acest moment fiind acesta din urma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img