Prahova – Proiect pentru infiintarea unui Centru de Tineret, la Ploiesti

Cele mai citite

Un Centru pentru Tineret in cadrul caruia se vor dezvolta programe de formare pentru tineri ar putea fi infiintat in municipiul Ploiesti, directorul adjunct al Directiei Judetene de Sport si Tinert (DJST), Ciprian Oprica, afirmand, vineri, la Sinaia, ca deocamdata este vorba doar despre un proiect.
„Noi, ca autoritate locala, avem un proiect de infiintare a unui Centru pentru Tineret, la Ploiesti, un centru care va deservi atat mediul asociativ de tineri din zona noastra, cat si pe cei care au initiative de a dezvolta mediul asociativ in mediul rural. (…) Dorim sa constituim o baza de date cu oportunitati de finantare, oportunitati de colaborare, o platforma in care cei care au initiative in domeniul de tineret sa gaseasca informatii utile pentru comunitatile lor“, a afirmat Oprica, in cadrul seminarului regional „Tinerii din mediul rural pe piata muncii“.
Potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor, reprezentantul DJST Dambovita, Ovidiu Nedelcu, i-a incurajat pe tineri sa se comporte ca niste cetateni europeni si sa renunte la atitudinea impusa de dictonul „capul plecat sabia nu-l taie“.
„In Europa, stimati tineri, acest concept nu exista! Trebuie sa aveti mai multa initiativa, mai mult curaj sa va luati soarta in propriile maini“, le-a transmis Nedelcu tinerilor.
Seminarul „Tinerii din mediul rural pe piata muncii“ a fost organizat de catre Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, in parteneriat cu Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni din Bucuresti, in cadrul proiectului „RURALTIN – servicii integrate si personalizate pentru tinerii din mediul rural“, finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013.
Proiectul, care a demarat in octombrie 2009, are o perioada de implementare de doi ani si ofera servicii integrate si personalizate de formare, informare, consiliere si consultanta pentru 1.200 de tineri din mediul rural, din regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia si Sud-Est.
Valoarea proiectului este de 4.609.400 lei, din care 3.773.734,54 lei reprezinta valoarea eligibila a finantarii nerambursabile acordata din Fondul Social European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie