Prahova – Primul targ romanesc dedicat industriei cinematografice, organizat la Ploiesti

Data:

Primul targ romanesc dedicat industriei cinematografie, Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair, va avea loc, in perioada 25-28 august, la Ploiesti, acesta fiind organizat de primaria municipiului resedinta de judet, impreuna cu Ministerul Culturii, Centrul National al Cinematografiei, RADEF Romania Film si Asociatia pentru Integrare Culturala Europeana.
Potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor, evenimentul este dedicat in exclusivitate productiilor est-europene si isi propune sa ofere regizorilor, producatorilor, distribuitorilor si altor reprezentanti ai industriei filmului din aceasta parte a Europei ocazia de a-si prezenta filmele, de a vinde sau de a achizitiona drepturi de difuzare sau productii ori sa-si gaseasca coproducatori pentru viitoare productii.
„Prin acest eveniment, Centrul National al Cinematografiei isi doreste sa ofere astfel un real ajutor productiilor romanesti pentru a facilita promovarea si distributia in strainatate. (…) Spre deosebire de un simplu festival de film, Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair creeaza o piata pentru producatorii si distribuitorii de film din Estul Europei si Asia Mijlocie. Este locul unde se pot achizitiona sau vinde drepturile unor filme produse in aceasta regiune catre distribuitori si agenti de film din intreaga lume, locul unde se pot promova filmele si gasi co-producatori pentru viitoarele productii“, se arata in comunicatul de presa.
Astfel, in competitia cinematografica de la Ploiesti vor intra sapte filme est-europene de autor, recent prezentate sau premiate de Festivaluri de tip A, care vor fi proiectate, cu aceasta ocazie, in premiera absoluta in Romania, respectiv „Pall Adrien“ – regia Agnes Kocsis, coproductie Austria – Franta- Ungaria 2010, „The Abandoned“ – regia Adis Bakrac, Bosnia 2010, „Between Two Fires“ – regia, Agnieszka Lukasiak, coproductie Polonia – Suedia 2010, „Dad“ – regia Vlado Škafar, Slovenia, 2010, „The Show Must Go On“ – regia – Nevio Marasovic, Croatia 2010, „The Temptation of St. Tony“ – regia Veiko Õunpuu, Estonia, 2009 si „The Christening“ – regia Marcin Wrona, Polonia, 2010.
In cadrul competitiei Ploiesti European Film & Fair se vor oferi si premii, respectiv premiul Golden Carpathian pentru cel mai bun film, in valoare de 5.000 euro, si premii pentru cea mai buna regie si cel mai bun scenariu, in valoare de 2.500 de euro fiecare.
Pentru desfasurarea evenimentului, vor fi construite standuri ce vor fi utilate pentru a facilita discutiile intre participanti, acestia avand, de asemenea, la dispozitie info point-uri deschise pe tot parcursul evenimentului, dar si sali private echipate cu televizoare, DVD playere si acces nelimitat la internet.
De asemenea, in parcul central situat in fata Primariei Ploiesti vor fi difuzate, in afara competitiei, o serie de filme romanesti – „Nunta in Basarabia“ – regia Nap Toader, 2009, „Buna, ce faci?“- regia Alexandru Mafter, 2010, ‘Ursul’ – regia Dan Chisu, 2011 si „Decolarea“ – regia Timotei Ursu, 1971.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...