Prahova – Primarul din Ploiesti vrea audit la toate directiile din primarie

Cele mai citite

Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, vrea ca in toate directiile din primarie sa fie realizat un audit, acesta dispunand deja verificari in trei departamente.
Potrivit unui comunicat al Primariei Ploiesti remis, miercuri, presei, Badescu a dispus realizarea unui audit la Directia Tehnic Investitii, Parcul „Constantin Stere” si Clubul Sportiv Municipal.
„La nivelul fiecarei directii va avea loc un astfel de audit care va fi realizat de Serviciul de Auditare Interna. La Directia Tehnica, problemele sunt vizibile la liber si tin de calitatea lucrarilor de asfaltare. De altfel, exista si sesizari in acest sens si vom verifica daca s-au respectat prevederile din contract”, a declarat pentru AGERPRES primarului Ploiestiului.
Auditul care vizeaza Directia Tehnic Investitii va consta in verificarea documentelor si a materialelor cu care au fost executate lucrarile la infrastructura rutiera.
Astfel, vor fi preluate probe-carote aferente sistemului rutier pentru verificarea calitatii acestor lucrari.
De asemenea, Iulian Badescu a dispus si constituirea unei comisii care sa analizeze relatiile contractuale cu agentii economici angajati sa execute lucrarile de reabilitare termica la blocurile din municipiul resedinta de judet, verificarile vizand si stadiul lucrarilor de reabilitare termica si modalitatile de finalizare a acestora in bune conditii.
In luna martie, Badescu, din postura de senator PSD de Prahova la acel moment, a adresat o interpelare ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului pe tema reabilitarii termice a blocurilor din Ploiesti.
In textul interpelarii, social-democratul arata ca valoarea de reabilitare termica a unui apartament din municipiul Ploiesti se ridica la suma de 9.842,51 lei, fiind vorba despre „cel mai mare cost /apartament” din tara.
„Potrivit informatiilor publicate pe site-ul MDRT, la sectiunea Lucrari publice – Programul de reabilitare termica, prin Programul national multianual privind cresterea performantei energetice la blocurile de locuinte, pentru municipiul Ploiesti s-a alocat in anul 2011 un credit bugetar in valoare de 5 milioane lei (5.000.000,00 lei), pentru reabilitarea termica a unui numar de 508 apartamente. Astfel, la un calcul simplu, valoarea de reabilitare termica a unui apartament din municipiul Ploiesti se ridica la suma de 9.842,51. Este cel mai mare cost /apartament, de cateva ori mai mare decat in alte municipii resedinta de judet”, se arata in textul interpelarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img