Prahova – Primarul de la Berceni, candidat la un nou mandat – condamnat pentru neglijenta in serviciu intr-un dosar de delapidare

Cele mai citite

Primarul comunei prahovene Berceni, Constantin Bucur, candidat din partea USL la un nou mandat, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru neglijenta in serviciu intr-un dosar de delapidare.
Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii Curtii de Apel Ploiesti au admis recursurile formulate de Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti si de catre cei cinci inculpati in acest dosar de delapidare, intre care si primarul in functie, Constantin Bucur, impotriva deciziei Judecatoriei Ploiesti.
Astfel, instanta a dispus reducerea pedepsei principale de trei ani si sase luni de inchisoare, aplicata inculpatului Constantin Bucur pentru neglijenta in serviciu, la un an de inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de trei ani.
Primarul de la Berceni se considera nevinovat si catalogheaza ca „nedreapta” decizia magistratilor.
„In perioada mandatului meu (n.r. primul mandat 2004-2008) am descoperit acest furt. Contabila primariei fura bani din primarie. Nu fura bani din primarie numai pe mandatul meu, a furat si pe mandatele celelalte. Eu am facut denuntul, in primul rand la Consiliul Local, am anuntat consilierii despre ce este vorba, am anuntat Finantele, am anuntat Trezoreria, am anuntat Curtea de Conturi si in final am anuntat Parchetul. (…) S-a facut un rechizitoriu. Prima data am fost martor, iar dupa aceea am fost inculpat. Procesul a durat de pe 25 noiembrie 2005 pana pe 4 mai (n.r. 2012). (…) Ma consider nevinovat”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, primarul de la Berceni.
Constantin Bucur a precizat ca suma care a fost furata din primarie se ridica la aproximativ 500.000 lei, la acest moment mai ramanand de recuperat aproximativ 170.000 lei.
In acelasi dosar care are ca obiect „delapidarea”, au mai fost condamnate contabila primariei – Emilia Oprea (patru ani si sase luni de inchisoare si interzicerea, pentru o perioada de patru ani dupa executarea pedepsei principale, a exercitarii functiei de referent contabil) si alte doua persoane – una dintre acestea primind o pedepsa de trei ani si sase luni de detentie, iar alta amenda penala de 3.500 de lei, in cazul celei de-a cincea dispunandu-se incetarea procesului penal.
Conform portalului instantelor de judecata, sentinta Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie