Prahova – Primaria Sinaia a dat in judecata societatea de la care a achizitionat telegondola pentru recuperarea pagubelor

Cele mai citite

Primaria Sinaia a dat in judecata societatea comerciala cu care are un contract de leasing financiar pentru achizitionarea telegondolei in vederea recuperarii prejudiciului financiar cauzat de nefunctionarea, din luna mai, a instalatiei pe cablu, daunele fiind estimate la 1,5 milioane de lei.
Potrivit unui comunicat al Primariei Sinaia remis, marti, presei, organele abilitate au fost sesizate de catre aceasta institutie in vederea recuperarii daunelor financiare rezultate in urma faptului ca instalatia pe cablu nu a mai functionat din luna mai a anului in curs.
La acel moment, ISCIR nu a mai prelungit autorizatia de functionare a telegondolei, din cauza faptului ca nu se luasera masurile de remediere a alunecarii stalpului 6, dupa cum se recomandase in urma unui control anterior, astfel ca instalatia a fost oprita.
„Din luna mai a acestui an si pana in prezent, telegondola nu a mai functionat, iar SC Transport Urban Sinaia S.R.L (n.r. societatea care administreaza telegondola) a notificat lipsa incasarilor si a pierderilor inregistrate catre Dunarea IFN S.A considerand ca aceasta este direct raspunzatoare in calitate de proprietar-locator al instalatiei. Totodata, Dunarea IFN S.A avea obligatia sa asigure buna functionare a acesteia, inclusiv sub aspectul relocarii stalpului 6 pe un teren sigur. Desi au fost notificati in legatura cu aceasta problema, societatea Dunarea IFN S.A a inceput lucrarile de relocare a stalpului 6 abia in luna septembrie a acestui an. Ca urmare a inactiunii Dunarea IFN S.A, autoritatea locala a fost privata de sume importante de bani“, se arata in comunicatul de presa.
Primarul statiunii Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, pentru AGERPRES, ca pagubele financiare care au rezultat in urma perioadei de nefunctionare se ridica la suma de aproximativ 1,5 milioane de lei, dar si ca nici pana la aceasta data reparatiile nu au fost finalizate.
„Avem probleme majore cu cei de la care am luat telegondola. Lucrarile de reparatii sunt, acum, pe ultima suta de metri, dar ei nu vor sa ne dea actele de la reparatia finala. Mai mult, au rezilitat in mod unilateral contractul pe care il aveau cu noi, in conditiile in care noi am platit 95% din valoarea totala a telegondolei, care este de 7,7 milioane de euro“, a spus Oprea.
Potrivit comunicatului de presa, societatea care administreaza telegondola, SC Transport Urban Sinaia SRL, a convocat Dunarea IFN SA la consiliere prealabila pentru recuperarea prejudiciului cauzat de nefunctionarea instalatiei, aceasta din urma emitand, ulterior acestui demers, o notificare de reziliere unilaterala a contractului pentru neplata ratei aferente lunii iunie 2011.
Pana la urma, aceasta rata a fost platita, primaria mai avand de achitat doar ultima rata din contractul de leasing.

Ultimele articole

Prahova: Primăria Sinaia a obţinut în instanţă anularea executării silite a telegondolei

Primăria Sinaia a câştigat la instanţa de fond anularea executării silite a telegondolei care leagă staţiunea prahoveană de Cota...

Prahova – 45 de elevi din Sinaia, intr-o tabara sociala gratuita la Costinesti

Un numar de 45 de elevi din statiunea montana Sinaia beneficiaza, in perioada 2-9 iulie, de o tabara sociala...

Prahova – 500 de locuitori din Sinaia au protestat fata de actiunea de executare a telegondolei

Un grup de 500 de locuitori ai statiunii prahovene Sinaia a protestat, joi, cu privire la actiunea de executare...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ