Prahova: Primăria Sinaia a obţinut în instanţă anularea executării silite a telegondolei

Cele mai citite

telegondolaPrimăria Sinaia a câştigat la instanţa de fond anularea executării silite a telegondolei care leagă staţiunea prahoveană de Cota 1.400 din Masivul Bucegi, după ce firma de leasing a vrut să intre în posesia instalaţiei apelând la un executor judecătoresc.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sinaia remis marţi presei, telegondola va rămâne în continuare în proprietatea oraşului şi în administrarea societăţii Transport Urban Sinaia, după ce Judecătoria Târgu Mureş, instanţă la care a fost strămutat procesul, a dispus anularea executării silite.

„Justiţia a făcut dreptate, iar cei care au încercat să pună mâna pe telegondola oraşului Sinaia au pierdut. A trebuit să strămutăm procesul de la Sinaia la Târgu Mureş unde instanţa a admis contestaţia la executarea silită. În momentul de faţă telegondola rămâne a oraşului, în domeniul public, aşa cum este firesc, a celor care au plătit o integral. Sinăienii şi turiştii se pot bucura în continuare de telegondolă şi de vastul domeniu schiabil, singurul de altitudine din România. Începând de sâmbătă, 15 decembrie, va fi practicabilă Pârtia Nouă, iar înainte de sărbători vreau să deschidem oficial sezonul de schi”, a declarat primarul de la Sinaia, Vlad Oprea, potrivit comunicatului.

De asemenea, oraşul Sinaia a câştigat la Tribunalul Prahova procesul privind sechestrul judiciar, bunul nemaiputând fi executat fără consimţământul administratorului, respectiv Transport Urban Sinaia, se mai arată în comunicat.

Potrivit primarului Vlad Oprea, pe rolul instanţelor de judecată se află şi alte dosare în care Primăria Sinaia se judecă cu firma Dunărea IFN, care a finanţat construirea telegondolei.

În luna noiembrie a anului trecut, primarul de la Sinaia anunţa, într-o conferinţă de presă, că firma de leasing a contactat un executor judecătoresc cu intenţia de a executa silit telegondola, în condiţiile în care ultima rată de leasing nu fusese plătită la termen.

Instalaţia pe cablu era oprită din luna mai a anului trecut, când, din cauza unor probleme la unul dintre stâlpii instalaţiei, aceasta nu a mai fost autorizată de către ISCIR.

Primarul staţiunii prahovene a precizat, la acel moment, că firma constructoare a întârziat demersurile pentru mutarea pilonului care era afectat de o alunecare de teren, astfel că instalaţia nu a funcţionat timp de mai multe luni.

Telegondola a fost repusă în funcţiune la data de 23 decembrie 2011, Vlad Oprea spunând că pierderile înregistrate ca urmare a sistării activităţii telegondolei se ridică la peste 1,5 milioane lei, acestora adăugându-li-se şi cele de imagine.

Valoarea totală a instalaţiei de transport pe cablu este de 7,7 milioane de euro, dintre care 2,3 milioane de euro au provenit de la bugetul de stat.

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img