Prahova – Prim angiograf pentru diagnosticul si tratamentul coronarian, la Spitalul Judetean din Ploiesti

Data:

La Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti a fost pus in functiune, joi, 25 februarie, primul angiograf cu ajutorul caruia vor putea fi investigate si tratate bolile de inima, potrivit declaratiilor dr. Dumitru Predescu, seful Sectiei de Cardiologie a spitalului ploiestean.
Predescu a mai afirmat ca un astfel de aparat era foarte necesar intr-un judet cu o populatie de aproape 850.000 de locuitori, sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti fiind singura care exista in judet.
„Bolile de inima au o incidenta foarte mare in randul populatiei din judet, anul trecut avand peste 9.000 de internari in sectia de cardiologie, in Prahova fiind inregistrate cu boli de inima aproape 40.000 de personae“, a mai precizat Predescu.
Sectia de Cardiologie a spitalului dispune de 90 de paturi, dar in prezent sunt internati peste 120 de bolnavi, numai in ultima garda necesitand internarea 40 de persoane.
Cazurile care necesitau investigatii si tratament, precum implantarea de stimulatoare cardiace si aparate stent erau directionate pana in prezent catre spitalele din Bucuresti sau din alte centre universitare din tara.
Investigatia invaziva a arterelor coronariene si implantarea de stimulatoare se poate face acum si la Ploiesti, a afirmat medicul cardiolog Marian Albu, precizand ca pacientii trebuie sa suporte pretul implanturilor, care variaza intre 200 euro si 2.000 de euro, pentru ca laboratorul deschis la Ploiesti nu a fost inca inclus, de catre Ministerul Sanatatii, in cadrul programului national pentru astfel de interventii.
Costul angiografului de la Ploiesti este de 800.000 euro, fiind suportat de Ministerul Sanatatii, la care se adauga contributia Consiliului Judetean Prahova, de aproape 200.000 euro pentru instalarea soft-ului.
In laboratorul in care functioneaza angiograful lucreaza un medic specialist si patru asistenti pregatiti la Spitalul Fundeni.
Medicul Marian Albu a declarat ca „in cursul acestui an nu se pot efectua mai mult de 700 de interventii de implant a stimulatoarelor si stent-urilor pentru ca nu se pot face mai mult de patru investigatii pe zi, fiind necesara aducerea a cel putin inca unui medic specialist pentru cresterea numarului zilnic de investigatii in cadrul laboratorului“. La un numar de 700 de investigatii complete, costurile de functionare a laboratorului se ridica la 700.000 de lei anual.
Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma, a declarat ca sanatatea reprezinta o prioritate in acest an si in acest sens Spitalul Judetean va fi dotat in leasing cu echipamente care nu au mai fost inlocuite de mai multi ani, suma alocata fiind de aproximativ cinci milioane euro.
„In acest an se va incepe si modernizarea la standarde europene a saloanelor, care este o actiune care va dura trei ani si care va completa investitia de anul trecut de schimbare a instalatiei de incalzire in valoare de 600.000 euro“, a mai precizat Cosma.
De asemenea, luna viitoare va fi depus pentru finantare prin Fondul de Mediu, un proiect care vizeaza anveloparea termica a cladirii pentru cresterea gradului de confort.
Odata cu punerea in functiune a angiografului, Ploiestiul devine singurul oras din tara care dispune de un astfel de echipament performat fara a fi centru universitar de medicina. In tara sunt functionale 10 astfel de aparate. (Sursa: AGERPRES)

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Parchetul va declanșa o investigație penală în legătură cu campania electorală a lui Călin Geoegescu

Parchetul General anunță că Consilul Suprem de Apărare a...

Campania electorală de pe TikTok a lui Călin Georgescu a fost finanțată de interlopi

Călin Georgescu a primit bani de la lideri interlopi...

Editura Alice Books lansează „Drumuri lăturalnice. Poveste din Xinjiang” de Perhat Tursun

O capodoperă a literaturii uigure tradusă pentru prima dată...