Prahova – Presedintele organizatiei judetene a PNL si-a retras demisia

Data:

Presedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, si-a retras, luni, demisia din functia de lider al organizatiei judetene a partidului pe care si-a anuntase public vineri seara.
Potrivit reprezentantei Biroului de presa al PNL Prahova, Bianca Patrichi, Semcu a anuntat, la intrunirea Biroului Politic Teritorial (BPT) al PNL, in cadrul careia urma sa se aleaga un presedinte interimar, faptul ca a revenit asupra deciziei de a demisiona din functie, el precizand ca gestul pe care l-a facut vineri seara, in prezenta liderului partidului, Crin Antonescu, a fost cauzat de presiunile la care a fost supus.
Solicitarea de retragere a demisiei a fost inregistrata atat la Biroul Politic Central al partidului, cat si la organizatia Prahova a PNL.
In ciuda acestui fapt, BPT al PNL Prahova a supus la vot candidatura vicepresedintelui Virgil Guran pentru postul de lider interimar al filialei, cei prezenti la sedinta alegandu-l cu 19 voturi pentru, fiind inregistrate si doua abtineri.
Guran a fost singurul candidat pentru aceasta functie.
El a declarat ca acum are prerogativele unui presedinte interimar si ca a acceptat aceasta functie fara sa aiba intentia de a candida la sefia filialei atunci cand vor fi organizate alegeri.
La prima parte a discutiilor din cadrul Biroului Politic Teritorial a participat si senatorul de Prahova Teodor Melescanu, care a apreciat ca alegerea unui nou presedinte ulterior retragerii demisiei lui Semcu nu poate fi statutara.
Conform unor surse din PNL, ca urmare a pozitiei sale, Melescanu a fost invitat sa paraseasca sala de sedinte.
Presedintele organizatiei Prahova a PNL, Adrian Semcu, a demisionat, vineri, din functie, dupa ce 14 membri ai filialei au cerut schimbarea conducerii acesteia.
Decizia lui Semcu a fost anuntata la finalul unei sedinte extraordinare, la care a participat si presedintele PNL, Crin Antonescu.
„Decizia am luat-o eu personal, mi-am dat demisia din functia de presedinte pentru ca am ajuns la concluzia ca intram intr-o campanie electorala care va solicita foarte multi nervi si foarte mult timp. Poate ca nu sunt cel mai potrivit pentru acest lucru. Va fi ales un alt birou interimar, va fi si un alt presedinte, sunt convins ca un presedinte mai tanar si cu mai multa forta de munca“, a declarat Semcu la acel moment.
Surse din interiorul PNL Prahova sustin ca prezenta lui Crin Antonescu la Ploiesti s-a datorat faptului ca 14 membri ai partidului au trimis conducerii centrale o scrisoare in care cereau schimbarea sefiei filialei judetene a partidului, acuzata de colaborare cu democrat-liberalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...